This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Klimafestivalen § 112  består av mange ulike arrangementer som blir holdt forskjellige steder i Norge. I Bergen var det blant annet fokus på dette med gjenbruk og fenomenet syom og fiksing av ødelagt elektronikk. Festivalen er for å sette lys på miljøvennlig løsninger.

Fokus på Redesign og gjenbruk

Festivalen blir arrangert rundt om i landet fra 17-28 januar. I Bergen var BSTV med på arrangementet Workshop-tekstil. Det ble arrangert på Kvarteret med Turid Heggeland i spissen. Arrangementet hadde fokus på gjenbruk og syom og flere lagde miljøvennlige tøyposer. Heggeland forteller at hun håper at det vil inspirere andre til å syom og bruke gamle klær før man kjøper nytt. Hun vil være med å bekjempe «bruk og kast samfunnet».

– Mange har klær de har kjøpt som de har stappet inn i boden det var ikke helt greier det var på salg, det er så mye gøy man kan holde på med, sy om på det og lage nye klær og gøye klær som ikke andre har make til, sier Heggeland.

Det er ikke bare gjenbruk av klær og, tekstil men det blir arrangert fiksefest 27. april hvor det er fokus på å fikse elektronikk.

Fra gardiner til handlenett

Diskusjonen rundt plastposeavgiften har vært tilstede de siste årene og flere klesbutikker har innført avgiften. Heggeland opplever mer bruk av tøyposer og at man ofte kan kjøpe et handlenett fremfor plast. Hun tror at bildene og videoene som har florert på internett av skadde dyr i sjøområde kan være en av grunnene. Det var ikke bare Heggeland  som hadde fått med seg dette Solvor Holand, en deltaker, hadde laget gratis tøyposer av en gammel gardin.

– Det var noen gamle gardiner som jeg ikke hadde lyst til å selge, men bestemte meg for og gi det til folk for å få de til å tenke seg om. I stedet for å bruke så masse plast som det er nok av nå  i naturen.

Det var ikke bare tøybagger som ble laget men mye syom-prosjekter. Alt fra bukser om til kjoler og nettingduker som ble sydd på kjoler. Holand hadde selv lagd en ullbukse om til en kåpe.

Kommentarer