This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

På Jekteviken står et anonymt hus, her holder Dyrebeskyttelsen til. I døren blir vi møtt av en hyggelig dame som tar oss godt imot. Hun går gjennom reglene med oss før vi slipper inn til kattene.

Inne hos kattene møter vi noen sjenerte katter og andre som setter mer pris på oppmerksomheten fra kameraene. Mange av kattene som er der inne har fått en røff start på livet. De har levd på gaten før de senere har blitt tatt imot av Dyrebeskyttelsen.

– Vi har kapasitet til 30 katter inne hos oss, og det dobbelte rundt om på forskjellige fosterhjem, forteller styremedlem Torill Vindenes.

Det er mange frivillige som arbeider i dyrebeskyttelsen. Det er det også behov for, rommene må vaskes hver eneste dag og kattene må pleies og stelles.

Dyr som julegave

Nå som det nærmer seg jul er det flere planlegger å gi dyr som julegave. Det mange glemmer er at når man anskaffer seg et dyr har man ansvar for dyret gjennom hele dets liv.

Hos Dyrebeskyttelsen er det muligheter for adopsjon og å være et fosterhjem for katter. Når man adopterer en katt stilles det flere kriterier som må oppfylles.

– Vi stiller de som vil adoptere hos oss flere spørsmål. Det vi ser da er at det er mange som ikke har tenkt nøye gjennom hvor krevende det kan være å ha et dyr.

Et alternativ til lesesalen

Det er ikke alltid at de ansatte har mye tid til å kose med kattene. Dyrebeskyttelsen har åpent for publikum noen ganger i uken. Da kan besøkende komme og hilse på kattene som både har permanent residens der og er inne på midlertidig besøk.

– Det er første gang jeg er her i dag. Jeg kom her både for min egen del, men også for kattene. Det er veldig avslappende å kunne besøke katter, men de trenger den sosialiseringen de kan få, forklarer Giulia Girolametti.

Hun er en del av vennegjeng som har tatt turen til dyrebeskyttelsen. Den tiden vi er innom er det flere som kommer innom for å sosialisere.

– Det er flere studenter som kommer innom her med en kopp kaffe og lesestoff, forteller Vindenes.

Kommentarer