This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Det nærmer seg jul, og tradisjonen tro har julebrusen begynt å fylle butikkhyllene. Du har kanskje en favoritt, vennene din har kanskje en annen favoritt, men vi skal finne den beste for deg som student. Vi tok turen rundt i Bergen sentrum og kjøpte det som var av julebrus hos lavpriskjedene KIWI, Coop Extra og Rema 1000.

Slik utførte vi testen

Vi ga karakter på julebrusene basert på smak, med og uten alkohol. Vi testet de ulike i tilfeldig rekkefølge med bind for øynene. Resultatet er samlet score av gjennomsnittet for smak med og uten alkohol. Da kunne de ulike produktene få en karakter mellom 1-10. Prisene som er nevnt er for ulike størrelser på brusflaskene. Derfor kan det finnes billigere alternativer per liter.

Resultatene

1.plass

Lerum julebrus

Pris pr liter: 39,80,-  (0,5 l flaske)

Karakter: 7/10

Begrunnelse:

Fin og fruktig smak. Er uten tvil den brusen i testen med mest smak av julebrus. Blandet med sprit så er brusen god til å gjemme bort mesteparten av alkoholsmaken. I tillegg kan det nevnes at det er en flott rødfarge på brusen.

2.plass

Hansa julebrus 

Pris pr liter: 45,15,- (0.33 l flaske)

Karakter: 6/10

Begrunnelse:

God smak, men muligens bare for lite. Som en saft med litt for mye vann og det er det eneste som gjør at den ikke får like høy score som Songdalbrusen.  Var en av de få julebrusene i denne testen som faktisk fikk høyere score med alkohol enn uten.

3.plass

Ringnes julebrus

Pris pr liter: 39,80,- (0,5 l flaske)

Karakter: 5/10

Begrunnelse:
Svak lukt, men heldigvis en frisk smak. Taper slik som hansa på at smaken er en smule tam. God å blande med.

4.plass

Hamar og Lillehammer julebrus

Pris pr liter: 45,50,- (0,33 l flaske)

Karakter: 4/10

Begrunnelse:
Favorittbrusen blant folk flest. Gjør det helt greit uten alkohol, men trekkes godt ned blandet med alkohol. Smaker fruktig og fint, men ikke helt den julebrussmaken vi leter etter.

Delt 5.plass

CB julebrus

Pris pr liter: 22,60,- (1,5 l flaske)

Karakter: 3.5/10

Begrunnelse:

Brusen lukter greit, men dessverre lukter den mer enn den smaker. God til å gjemme bort spritsmaken, det er også derfor denne henter seg mye inn.

Hamar og Lillehammer julebrus uten sukker

Pris pr liter: 42,80,- (0,5 l flaske)

Karakter: 3.5/10

Begrunnelse:

På denne brusen klarte Preben å lukte seg frem til rett type, dessverre er ikke han spesielt glad i lettbrus. Vi som også smakte, endte opp med å gi like svak stjernesum. Smaker greit til å starte med, men ettersmaken er ikke særlig god. Gjør det også veldig dårlig med sprit, da den får enere av samtlige.

Kiwi

Pris pr liter: 9,27,- (1,5 l flaske)

Karakter: 3.5/10

Begrunnelse:
Lukter kunstig, og smaker tilsvarende. Er den billigste brusen på testen, men faktisk ikke den dårligste. Henter seg litt inn med sprit blandet inn, den gjemmer alkoholen bra, men da må du leve med litt såpe på smaken.

8.plass

Grans julebrus X

Pris pr liter: 30,30,- (0,33 l boks)

Karakter: 2.5/10

Bergrunnelse:
Den andre lettbrusen i testen, også den dårligste av dem. Den smaker ingenting, og lukter ingenting. Om du liker vann med litt smak i, er dette brusen for deg. Får tilsvarende dårlige karakterer med alkohol, men en 2er av Nissemor gjør at denne ikke havner på bunn.

9.plass

Coop julebrus

Pris pr liter: 12,60,- (1,5 l flaske)

Karakter: 2/10

Begrunnelse:
Coop er testens taper. Kunstig lukt, og kunstig smak av såpe gjør at brusen ikke er til å anbefale. Er du på budsjett og er supergira på julebrus, kan du heller velge Kiwi sin, som har hakket mindre såpesmak.

 

Musikk:

Wish Background Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

We Wish you a Merry Christmas Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Jingle Bells Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

 

Kommentarer