This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Det at unge dater er ikke noe som er nytt, men er det like lett å finne frem nå som før?  Det å sjekke noen opp på bar skjer fortsatt, men mange prøver å finne kjærligheten på datingapper. I løpet av 5 år har brukerne på appen Tinder samlet fått 20 billioner matcher. I tillegg er appen er aktiv i 196 land. Hvordan finner unge frem blant jungelen av datingapper?

Tinder populær app blant unge

Blant unge er appen Tinder ganske kjent. Flere studenter Bergen Student-TV snakket med hadde enten appen selv eller hørt om den. En student på UiB forteller at hun nettopp har lastet ned appen og synes det er spennende og litt skummelt.

Tips fra ekspertene

Nysgjerrighet rundt det å date har gjort at det ble arrangert et kræsjkurs i kjærleik i regi av Studentersamfunnet på Det Akademiske Kvarter 1 november. I panelet fant man blant annet journalist Ellen Sofie Lauritzen. Hun har blant annet har skrevet en bok om Tinder. Hun forteller at appen har påvirket oss på godt og vondt og at det blant annet har gjort terskelen for å møtes mye lavere og at det kan gi oss mye god trening og møte nye mennesker. Allikevel er Lauritzen noe skeptisk.

– Man kan få mye god trening i å møte disse menneskene, men i verste fall kan det føre til et bruk og kast samfunn hvor man ikke på en måte kommer seg videre fordi det alltid er noen nye i bunken.

Hun kommer med noen raske tips for å unngå at det blir for mye sveiping.

  1. Date en om gangen.
  2. Være bevist med bruken av appen og ikke sveipe helt desperat rundt.
  3. Si ifra dersom man ikke er ute etter noe seriøst.

Vanskeligere å forplikte seg i forhold

En som er enig med Lauritzen er samlivsekspert og professor i psykologi ved Høgskolen på vestlandet Frode Thuen. Han forteller at tilgjengeligheten av potensielle partnere er større i dag enn tidligere og at det har ført til at det er vanskeligere å forplikte seg i forhold. Han er enig med Lauritzen om moderat bruk av appen og forteller at om man skal gå inn for å date er man nødt til å kunne håndtere avvisning. Han opplever at mange synes det å date er litt skummelt, spesielt det å åpne seg. Til disse anbefaler Thuen å dra på dater og øve. Han mener at med øving blir det lettere å gi av seg selv.

Thuen har også tips for å unngå de to mest vanlige fallgruvene ved dating. Den første er at man er for nøytral. Det er viktig og gå litt i dybden av seg selv og tørre og være litt personlig. Det andre er å unngå å virke uinteressert og være lite oppmerksom på den andre.

Kommentarer