This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Det er halloween og den tiden på året hvor det er sosialt akseptert at både store og små kler seg ut i både morsomme, teite og ikke minst skremmende kostymer. Bergen Kino grep muligheten med å arrangere Skrekkdager hvor de interesserte har muligheten til å se noe av de skumleste filmene markedet har å by på.

– Vi var så heldige med å kunne få ha førpremierer på Jigsaw, som mange har ventet på, samt den nye norske skrekkfilmen Juleblod, sier Senterleder Birgitte Jeeves Hammer.

– I tillegg så har vi hatt premierer på Happy Death Day og Tradegy Girls, så da føler vi det passet bra å arrangere skrekkdager.

Blandet skrekkfilmglede 

Kinoen har blitt pyntet med halloween-effekter, og noen av de ansatte har kledd seg ut og gjør de besøkende litt skvettne. Benedikte Rasmussen og Mina Svendsen har sett alle Saw filmene og ser frem til å se den nye Jigsaw.

– Jeg er egentlig ikke så veldig glad i skrekkfilmer, jeg vil si at jeg er mer nysgjerrig egentlig. Som da filmen IT kom ut så jeg den mest av ren nysgjerrighet da alle sa den var så bra. Jigsaw føler jeg også jeg nesten må se da jeg har sett alle Saw filmene, sier Rasmussen.

Svendsen er hakket mer glad i filmsjangeren

– Jeg elsker skrekkfilmer. Du kjenner liksom på adrenalinet og hjertet pumper.

Kjenne på frykten

Professor Jostein Gripsrud har forsket på skrekkfilmer siden han hadde en bisarr opplevelse i New York på 80’tallet

– Jeg tok taxi hjem en gang, så måtte jeg av litt tidligere enn vanlig da det var en slags parade som var i gatene. Da var det en parade med flere forskjellige kulturer hvor alle skulle vise det mest skremmende hver kultur hadde å by på. Dette var før halloween ble noe store greier i Europa og Skandinavia så dette hadde jeg aldri vært bort i før.

Gripsud nevner også at en av grunnene for at vi ser på skrekkfilmer er for å kjenne litt på det å være redd.

– Vi lever i et samfunn hvor vi nesten ikke kjenner på det å fryse en gang. Så skrekkfilmer gir en mulighet til å få et slags adrenalinrush uten å måtte stupe ut fra et fly, men hvor du kan trygt sitte i sofaen din og kjenne på det å leve.

Kommentarer