This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Det er ingen hemmelighet at Bergen og området rundt har blitt kjent for sine mange talenter innenfor rap og hip hop. Vi har møtt to up and coming Bergensrappere som begge har vært ukas Urørt i 2017.

Kald Flamme er i skrivende stund ukas Urørt. Rapperens egentlige navn er Ulrik Kierulf Haugland. Sangen hans «Deba fint», som han lagde med Snow Boys, har blitt listet på p3. Han forteller at den er catchy og ny i stilen.

– Det er veldig gøy for det fører jo til ekstra oppmerksomhet, så ble den også listet av p3 som er veldig kult.

Trond Angelo Eriksen, bedre kjent som Angelo Reira, har også blitt ukas urørt dette året. Sangen hans «Kolossal Type Ting» har også blitt listet av P3.

– Det å bli listet gjør at andre enn folk på hjemstedet ditt hører på det du lager. Andre rundt om i landet går inn og sjekker ut låten du har lagd, og da hører de ofte på det andre du har lagd også.

 

Ikke en bergens-rapper

Da Ulrik får spørsmålet om han er en bergensrapper, kommer svaret kontant at det er han ikke. Han forteller at han heller vil kalle seg selv en Radøy-rapper på grunn av det er der han kommer ifra.

Musikken hans er ikke inspirert av de typiske bergensrapperene, men heller fransk og dansk rap. Selv om han allerede har blitt ukas urørt var det ikke lenge siden han begynte med musikk.

– Jeg har vært interessert i rap siden eg var 13-14 år gammel, men det var ikke før for halvannet år siden at jeg bestemte meg for å lage musikk selv.

 

Var aldri planen å bli rapper

Angelro Reira derimot vil kalle seg selv en bergensrapper. Han kommer fra Loddefjord, stedet som har fostret opp artister som John Olav Nilsen, Fjorden Baby og Girson. Angelo forteller at det aldri var planen å bli rapper, men da et par tjommier utfordret han fant han fort ut at dette var noe han var god til.

I fjor slapp han sin første ep, den kom under navnet «Oi». I nær framtid har han også flere prosjekter som vil bli satt ut i liv.

 

Takk til Hordaland Kunstsenter for bruk av intervjulokale.

Kommentarer