This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Mosjonsløp med cheesy premie

Søndag arrangerte Solheim kjøtt Pølseløpet for andre år på rad. Vi fikk være med på både ostepølselaging og løp.

Etter fjorårets suksess gjentok Solheim Kjøtt «Pølseløpet» for andre år på rad. Et mosjonsløp for både store og små, hvor både start og mål var ved deres butikk i Solheimsgaten og gikk rundt Store Lungegårdsvannet. Vi var så heldig at vi fikk følge pølsens ferd fra kjøttstykker til nygrillet.

Erfaren Pølsemaker 

Pølsemaker Tomas Mozer har jobbet hos Solheim Kjøtt i rundt femten år. Her lager han alt fra wienerpølser til reinsdyrpølser. I dag er det kundenes favoritt ostepølse som skal lages.

– For de fleste pølsene bruker vi 20 kilo svinekjøtt, 20 kilo oksekjøtt og 20 kilo med spekk, sier Mozer.

Kjøttet blir kvernet og lagt inn i en blender hvor alt kjøtt, vann, mel, krydder og i dette tilfellet ost blir mikset sammen til en kjøttfull miks. Deretter skal pølsene stappes inn i grisetarmer, røykes, kokes og kjøles ned.

Godt oppmøte

Da vi ankommer Solheimsgaten 25 på søndag så er det allerede lang kø ved påmeldingen.

– Nei, jeg mener det er rundt 200 stykker som er påmeldt. Så da blir det 200 pølser på grillen også, sier pølsemaker Mozer.

Deltagere fra alle aldersgrupper var å se i løypa. Peter Johannesen sto klar ved start.

– Jeg gleder meg til både løp og pølse, men mest til løpet!

Kommentarer