This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Onsdag var det visning av Filmen «Hva vil folk si» på Bergen Kino. Filmen ble vist i forbindelse med Jentedagen. Jentedagen ble først markert i 2012 da FN ønsket å gi en dag og oppmerksomhet til unge jenter rundt om i verden. Filmen ble vist fordi den inneholder viktige temaer som tvangsekteskap og sosial kontroll.

FN sambandet Vest

Oppgaven til FN-sambandet Vest er å opplyse om FN og deres mål. Talskvinne for arrangementet Maren Sten Neset forteller at Jentedagen ble til for å sette fokus på utfordringer til jenter og deres behov i hverdagen. Neset forteller videre at årets tema er empower girls. Det vil si  å sette fokus på jenter under konflikt, før og etter konflikt.

– Sette fokus på utfordringer som å få jenter ut av fattigdom og få de med på skolen.

Neset forteller at dagen skal hjelpe å spre budskap om utfordringer som kanskje blir litt glemt bort.

Hva vil folk si?

Filmen «Hva vil folk si» kom ut 6 oktober og har fått stor  internasjonal oppmerksomhet og hadde blant annet premiere i India 13. oktober. Produsent til filmen Maria Ekerhovd forteller at filmen er inspirert av livet til regissøren Iram Haq. Hun opplevde det å bli kidnappet til Pakistan som 14 åring. Filmen tar opp temaer som tvangsekteskap, barneekteskap, og sosial kontroll. For Ekerhovd var det viktig å finne ut om dette med sosial kontroll og kidnapping fortsatt var relevant.

– Dessverre er det fortsatt veldig relevant. Det er fortsatt en del som opplever denne sosiale kontrollen fortsatt og kanskje i enda større grad. Det positive er at mange som ser filmen ser en mulighet til å tørre fordi de ser noen de kan identifisere seg med.

Hun forteller at målet deres var å lage en film som er viktig og som kan skape dialog og bidra til endring.

Kommentarer