This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Sykkel-VM har vært en stor folkefest og fredag var ikke et unntak. Tre unge lovende bergensartister stilte opp og lagde god stemning som kveldens kulturinnslag. Alt fra tamilske toner til bergens-rap. I tre timer ble bergensere og turister underholdt av lokale musikere.

Plaster på såret

Festivalsjef Vilde Pedersen fra Vill Vill Vest  forteller at de ble kontaktet av sykkel-VM og spurt om de ville lage en konsert.

– Vi pleier å ha Vill Vill Vest akkurat de datoene da sykkel-VM starter, men med så mye forandring på infrastrukturen var det ikke mulig, men med plaster på såret fikk vi til en konsert.

Pedersen forteller at da de skulle ta valget om hvilke artister som skulle få oppdraget hadde de fokus på unike musikere som ville appellere til flere. For Vill Vill Vest er dette bare starten, for denne uken er det festivaluke hvor flere unge musikere står på scener rundt om i byen.

Spent artist

En av de som fikk stå på scenen fredag kveld var artisten Boy Pablo. Han forteller at dette er en av de største eventene han har spilt på og at han synes det er fint at det er et bredere publikum enn han er vant med.  Den 18 år gamle artisten smiler og forteller videre at han startet å lage musikken til prosjektet i 2015.

Eksotisk musikk

9 grader nord var også blant artister på listen. Bandet består av søstrene Mira Thiruchelvam, Dipha Thiruchelvam som etter hvert fikk med seg Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre. Navnet fikk de fra foreldrene til Thiruchelvam som er fra den eksotiske øyen Sri Lanka som ligger 9 grader nord for ekvator. De forteller at de ser på spillejobben som en god måte å formidle musikken på.

–Vi håper jo at folk som vanligvis ikke hadde sjekket oss ut. At de går forbi og kanskje får interessen.

Kommentarer