This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

Hyllet og kritisert

I forkant av VM kunne man lese både kritiske og optimistiske leserinnlegg i avisene nærmest hver dag. Men når uken endelig har kommet har bergenserne nærmest enstemmig hyllet mesterskapet. Arrangementsansvarlig Helge Stormoen erkjenner at det er et stort arrangement som merkes i folks hverdag.

– Her i Bergen så bruker vi blant annet det eksisterende veinettet. Vi vet at vi kommer og tar plass, sier Stormoen.

Men bergenserne har i stor grad latt bilen stå og benyttet seg av andre fremkomstmidler, som har hatt en positiv effekt på trafikken. I begynnelsen av mesterskapet var det også utfordringer med at publikum ikke respekterte sperringer, men også dette har sett ut til å løse seg utover i uken.

Krevende organisering

Stormoen forteller også mer om hvor mye som skal til for å få gjennomført et mesterskap av denne størrelsen. De aller fleste oppgavene dreier seg om å ivareta sikkerheten omkring den sportslige delen av arrangementet.

– Det går blant mye annet på dette å sette ut løypegjerdene for å sikre løpernes sikkerhet, forteller han. Arrangementssjefen mener at arrangementet har gått over all forventning så langt.

– Vanligvis pleier de første dagene av VM å være stille og rolig, mens vi har fått høre fra UCI at vi sprenger  alle rekorder så langt, sier han.

Spennende helg i vente

Spesielt trekker Stormoen frem den unike tempoløypen. Den 31 kilometer lange løypen ble avsluttet med en spektakulær stigning opp til Fløyen. I forkant var flere av rytterne skeptiske til hvordan det kom til å bli. Blant annet mente tyske Tony Martin tempoløypen burde være for dem som er spesialister på temporitt. Disse rytterne er som regel ikke de sterkeste klatrerne.

Etter rittet ble derimot både løpet og organiseringen rundt hyllet verden rundt. Det meget anerkjente sykkelnettstedet Velonews.com skrev blant annet at man tok en øvelse som vanligvis kan være litt småkjedelig og gjorde den severdig. Der ble også publikum hyllet for sin måte å støtte rytterne på, samtidig som politiet fikk sin del av komplimentene for hvordan de få problemene som oppsto, ble håndtert.

Nå venter en helg med temporitt for eliterytterne for begge kjønn henholdsvis lørdag og søndag. Soigneur (altmuligmann journ.anm.) for Irland, Ken Blanche, forteller at de har ryttere både lørdag og søndag, men at det nok er på herresiden de har størst sjanser for et godt resultat.

– Der har vi med 6 ryttere. Blant andre er Dan Martin, Nicholas Roche og Conor Dunne med på laget. Alle disse tre er proffer på høyt nivå, med erfaring fra flere store ritt, forteller Blanche.

Kommentarer