This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Denne uken ble det arrangert konsert i en stue på Møhlenpris. Konserten var i regi av Sofar Sounds, som jobber med konseptet å arrangere konsertopplevelser i blant annet stuer, små kafeer og andre, mindre lokaler. Dette har blitt en møteplass for artister og publikum.

Musikken som ble presentert denne kvelden var innom flere  forskjellige sjangre. Publikum fikk høre alt fra rock til improvisert folk- og pop-musikk. Denne kvelden spilte Emilie Storaas & Mathias Marstrander, Hør på Mor og Decaf.

– Jeg har spilt på Sofar Sounds tidligere, det er en helt spesiell og intim scene, forteller hun.

 

– Mellom 40 til 50 stk kommer idag

Flesteparten av konsertene arrangeres hjemme hos folk som ønsker å leie ut stuen sin til formålet.

– Jeg var på en konsert i forrige uke, og da tenkte jeg at dette har vi jo plass til hjemme oss hos. Jeg tror mellom 40 til 50 stk kommer her idag, forteller kollektivbeboer Mathias Haukjem.

For å få tak i billetter må man melde seg på et nyhetsbrev. Da får man tilbud om å kunne kjøpe billetter til andre konserter som Sofar Sounds arrangerer.

 

Startet opp i London

Sofar Sounds er en global bevegelse som tar sted i over 200 byer. Det hele startet i 2010 i London. De som idag er medlemmer av Sofar Sounds i Bergen er ikke de originale medlemmene.

– Jeg hørte om Sofar Sounds da jeg bodde i London. Da jeg så at Sofar Sounds var i Bergen «likte» jeg dem på Facebook. Da jeg senere så det var en ledig stilling meldte jeg meg, forteller bookingansvarlig Jan Vidar Berg.

Han forteller videre om mange fine konserter gjennom Sofar Sounds.

– Den beste opplevelsen må være den første konserten jeg var på da jeg så 9 Grader Nord i et fredet hus her i Bergen.

Kommentarer