This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Er det mulig å leve evig? Det var samtaleemnet da Studentersamfunnet i Bergen inviterte til samtale om Døden på kvarteret. Med gjestene Bjørn Are Davidsen som er forfatter og sivilingeniør, og professor i filosofi ved Universitetet i Agder Einar Duenger Bøhn, så ble det dype samtaler om hvordan man kan leve evig og ikke minst om man vil leve evig.

– Alternativet er jo ikke så fristende, så da ville jeg nok valgt å leve evig, sier Davidsen

Kyborg

Ifølge Bøhn så er det hovedsakelig to forskjellige måter vi kan oppnå evig liv.

– Vi har en mulighet hvor vi klarer å lagre vår «menneskelighet» som en software og kjøre det via en form for harddrive, som en computer, robot eller en form for kyborg som er en krysning mellom menneske og maskin.

Den andre varianten slepper vi å bli en verden full av roboter. Den er da at vi klarer å stanse den biologiske aldringen så du rett og slett bare kan være din ideelle alder til universet kollapser.

– Dette høres nok ut som kommer rett ut fra en science fiction film, og det er nok ikke veldig reelt den dag i dag. Men man skal ikke se bort ifra at dette er en debatt som kan komme opp i politikken om noen år, sier Davidsen.

«2045 Initative»

Den russiske miliardæren Dimitry Itskov er en av dem som har investert mye penger på forsking på evig liv. Ifølge den britiske avisen Independent har han troen på at innen 2045 så skal det være mulig å laste opp et menneskes bevissthet inn i en datamaskin hvor han da kan «leve lenger». Enten i en datamaskin, som et hologram, eller som nevnt tidligere i en form for robot. Om dette blir realiteten, så er i det minste Davidsen sikker på hva han vil.

– Jeg har så mange bøker hjemme som jeg ikke har lest og sikkert ikke rekker å lese før jeg dør, så om jeg kunne fått hundre, tusen, ti tusen år til på jorda så hadde jeg grepet den muligheten.

Mer om «The 2045 Initative»

Kommentarer