This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I 1990 utfordret Scott McCloud kompisen sin til å lage en tegneserie på 24 sider på 24 timer. Han ble fortalt at det var umulig, så han endte opp med å lage en selv for å motbevise det. Her i Bergen ble 18 kunststudenter invitert til å gjøre det samme.

Det er andre gang at det arrangeres et tegneseriemaraton her i Bergen. Arrangementet er et samarbeid mellom Überpress, Linjeforeningen Raster, Grafill tegneserier og Grafill Bergen. Alle som deltok hadde fått en invitasjon til å delta.

– Hvem som helst kan ikke bli med på tegneserie-maratonet. Dette er fordi vi ønsker å samle alle bidragene i en bok som også skal publiseres,  forteller arrangør Are Edvardsen.

– Vanlig med én side på to dager

Arrangementet holdt til i butikken Blekk. Blekk er en liten butikk og et utstillingsrom for illustrasjonskunst. En av dem som deltok i år var Lars Erik Helgemo.

– Dette er andre året jeg deltar på maratonet. Tegneserien jeg lager i år er hakket mer krevende enn den jeg lagde i fjor. Den største utfordringen blir å få alle sidene til å holde like høy standard.

Selv om Lars Erik lager en del tegneserier til vanlig, er 24 sider på 24 timer veldig mye.  Det normale er å lage én side på to dager. Han forteller også at kroppen begynner å gi beskjed etter hvert.

– Jeg begynner å kjenne det i armen min nå, og av erfaring vet jeg også at jo senere det blir, jo vanskeligere blir det å konsentrere seg.

 

4000 amerikanere deltar hvert år

Da Scott McCloud utfordret vennen sin i 1990, ble han fortalt at det var umulig å lage 24 sider på 24 timer. Da han begynte å vise det ferdige resultatet til andre tegneserieskapere, skapte han en liten bølge i tegneserieverdenen.

I dag deltar over 4000 amerikanere på tegneseriemaraton. Der er det tradisjon at det skjer på en felles dag der alle begynner og slutter samtidig.

I Norge har dette blitt arrangert i Oslo de siste fem årene.

Kommentarer