This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

På en sen torsdag, den siste dagen i august, spilte JON OLAV foran et entusiastisk publikum på Hulen i Bergen. Bandet ble booket kort tid i forveien da den ferske låten «Hei Erna» nylig har fått mye mediaoppmerksomhet på grunn av sitt klare politiske budskap.

Mening tilbake til popmusikken

Jon Olav snakker om at det er på tide å bringe noe av substans tilbake til popmusikken. En sjanger som i følge ham selv har for mye sukkersøt kjærlighet og tekster om festing. Sangen har fått positive tilbakemeldinger i media, men bandet har og fått med seg at ikke alle er like begeistret over teksten og budskapet, som også er velkommen.

– Det kan være like gøy med folk som uttrykker uenighet. Det er en låt med mye mening i, så det er flott å se at folk har forskjellige synspunkt og holdninger, sier frontfigur i bandet, Jon Olav Sandal.

 

En nøye planlagt musikkvideo

Det fortelles at det ble mange kafébesøk for å brainstorme og skrive manus til musikkvideoen før de kom til selve produksjonsdagen. På grunn av ideene som skulle gjennomføres var det mest praktisk med greenscreen for å formidle budskapet på en god og humoristisk måte. Det viste seg å være moro og forvirrende for enkelte i bandet.

– Vi spilte alt inn på greenscreen, så det gikk et par måneder uten å ha en fjerneste anelse om hvordan det kom til å se ut. Det var veldig artig og vi ble veldig fornøyd, forteller gitarist Edvard Sundquist.

 

Forskjellige bakgrunner smelter sammen

Medlemmene i JON OLAV kommer fra lett ulike musikalske ståsteder. De har spilt sammen i ett år nå og latteren sitter løst når det snakkes om nettopp dette.

– Vi tre har bakgrunn i rock, mens Jon Olav har mest erfaring med pop og jazz. Sammen utfyller vi hverandre og skaper noe nytt og ferskt, som har blitt lagt merke til, sier trommeslager Pål Gunnar Dale.

Ifølge bandet blir det faktisk en stemme til Høyre ved stortingsvalget nå i september. Men etter måten de sier det på, så er det neppe noen som hadde blitt overbevist.

 

Kommentarer