This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Situations Pictures er et indieproduksjonsselskap startet av Stefan Wittz. De siste månedene har han og Jon Løkkevik jobbet med en ny dramaserie som skal få navnet «Min side». Selv kaller de serien en blanding av «Unge lovende» og «Skam», bare mer seriøs en Skam.

«Min side» handler om en jente som heter Rebekka, som ønsker å finne ut hva som skjer med faren som hun ikke har sett siden hun var fem. Hun møter motstand fra moren på grunn av hennes ukjente fortid med faren. Rebekka må i løpet av serien finne sin egen identitet.

Testfilming

Da vi møtte produsentene holdt de på med å filme noen klipp som de kunne bruke til å se hva de må gjøre klart før innspillingen av piloten i mai.

– Det er lett for meg å ha et bilde i hodet av hvordan ting skal se ut, men når vi filmer nå kan det hjelpe andre å forstå hva jeg mener, sier Stefan Wittz.

Selv om de har kommet godt i gang med planleggingen, har de fortsatt en lang vei å gå før de har et ferdig produkt.

– Vi har veldig mye som må gjøres, men det er jo så gøy å holde på med for vi får jo gjøre det vi vil, forklarer Jon Løkkevik.

Økonomisk støtte

Selv om Situation Pictures er et indieforetak nå trenger de økonomisk støtte fra fond og filminstitusjoner for å kunne gjennomføre serieprosjektet. Mediefondet Zefyr er noen av de som deler ut økonomisk støtte.

Zefyr holder til i Bergen, og bidrar med støtte over hele kysten, fra Møre og Romsdal til Agder-fylkene. I år planlegger de å gi ut 35 millioner til ulike film-, spill- og serieproduksjoner, men for å få støtte krever de et par ting.

– Når vi gir ut støtte til prosjekter, ser vi helst at det har en forankring til regionen vår. Prosjektet må bidra til å styrke film-, tv- og dataspillbransjen i regionen, forklarer daglig leder Lars Marøy.

Han forteller også at de heller ønsker å støtte prosjekter som gir best mulig bransjeeffekt på den profesjonelle bransjen, de som ansetter profesjonelle fotografer, klippere og skuespillere.

Store ambisjoner

Produsentene til «Min side» sier at de ikke har noen planer om satse lavt til å begynne med, da får de heller justere seg om ting ikke går slik de vil. Målet er å satse mot de store aktørene som Netflix, HBO og Viaplay.

Stefan Wittz forklarer at de har merket at flere av dem snuser på norske film- og serieprosjekter, og at de håper at serien de jobber med kan være et reelt alternativ.

Kommentarer