This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Boken «Gleden med skjeden» har solgt over all forventning. Bokhandlerne forteller at mange ikke tørr å spørre etter bokens originale tittel, og da studentene bak boken kom for å prate om den på Litteraturhuset var det ingen ledige seter.

Medisinstudentene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl startet i februar 2015 bloggen Underlivet. Flere unge søker på spørsmål om kroppen på det store internett. Problemet er at i denne jungelen av svar, så ender man gjerne opp med flere spørsmål, og man vet ikke alltid hva man skal stole på. Studentene ønsket at bloggen skulle være en pålitelig kilde som svarer på spørsmål om kvinner.

Bloggen fikk mange lesere, og i samarbeid med Aschehoug Forlag lanserte studentene boken «Gleden med skjeden». Den ble en større suksess enn de noen gang kunne ha forventet seg.

– Forlaget fortalte oss at boken mest sannsynlig kom til å bli publisert i de skandinaviske landene, men nå er boken oversatt til 20 språk, forklarer jentene.

Kritikk

Hos de aller fleste har boken falt i god jord, men litteraturkritiker i NRK, Ola Hegdal, mente at man ikke trengte prevansjonsmiddel de neste ukene etter å ha lest boken. Han skriver at boken gir for mye informasjon, og at den setter en demper på den naturlige tilbøyeligheten til å ha ukomplisert, digg sex.

Brochmann og Støkken Dahl er sterkt uenige i det Hegdal sier.

– Hvis man har en tankegang som sier at om du vet nok om kvinnekroppen så blir sex ekkelt, da bør man gjerne gå litt i seg selv, svarer Ellen Støkken Dahl.

De syntes heller ikke de har gått for langt i boken.

– Mensen og utfold er en like naturlig del av det å være kvinne, som det å putte ting opp i skjeden. Det burde ikke skremme menn til å ikke ha noe med oss kvinner å gjøre. Det er jo også detaljene som er morsomme.

Kommentarer