This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Oppdatering: I en tidligere versjon av artikkelen skrev BSTV at DERA sørget for innføringen av terapihund under eksamensperioden, som opplyst i partiets egen pressemelding. Det er imidlertid omstridt hvem som sto bak forslaget og innføringen av terapihund.

Det studentpolitiske partiet Det Eneste Reelle Alternativ (DERA) har nå bestemt seg for å trekke seg tilbake fra politikken. De har vært et populistisk parti i den grad at de har vunnet frem saker som de fleste studenter har satt pris på. De har blant annet kjempet for eksamensfri 18. mai. De har også jobbet mye med å promotere seg selv, noe som har gjort at de er blitt lagt merke til på høyden.

Studentparlamentarisk leder for DERA, Arild Pensgaard, mener at de har fått fullført prosjektet sitt, og er trygg på at studentene har satt pris på dem som politisk parti. Allikevel mener han at det ikke er noe poeng i å være i politikken bare for å være der.

– Grunnen til at vi har bestemt oss for å trekke oss tilbake er litt fordi at vi ikke lenger føler at vi får den samme motstanden i parlamentet som vi gjorde før, og vi føler at vi har fått gjennomført flesteparten av våre kjernesaker, forklarer han.

Politikken ved UiB i oppløsning?

Studentparlamentarisk leder før Grønn liste, Erlend Søbye Grønvold mener at det er greit at DERA nå trekker seg tilbake igjen. Han mener allikevel at de har kommet med mye god politikk, men at de har godt tom for saker de kan kjempe for. Han mener at DERA har gjort en god jobb for studentpolitikken ved UiB, og at det vil få konsekvenser.

– Jeg tror at parlamentet kommer til å lide litt under at de ikke lenger er med på den gode promoteringen DERA har klart å skape, og den blesten de har hatt i sosiale medier, forteller Grønvold.

Grønn liste har også valgt å trekke seg fra studentpolitikken, men dette kom ikke særlig godt frem da DERA trakk seg samtidig.

– Vi har nå funnet ut av at vi trenger en liten pause for å finne nye perspektiver, og så satser vi på å gjøre et comeback, forklarer han.

Ære til DERA

Stian Skarsheim Magelssen, som er studentparlamentarisk leder for Liberal liste, er imponert av hva DERA har fått til, og høster lovord om deres populistiske politikk. Han synes det er trist at de nå gir seg, og mener at DERA gjorde studentpolitikken morsom. Ifølge Magelssen skal DERA ha mye ære, og lover at noen av deres politiske tanker fortsatt vil være i studentmiljøet.

– Det er jo mye på grunn av dem at UiB kanskje har den høyeste oppslutningen av alle studentdemokratiene i Norge, mener Magelssen.

 

Kommentarer