This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

– Han har brukket 13-14 staver. Når man opplever slike uhell slår man seg kraftig. Da er det ikke alle som prøver igjen, sier Bjørn Åge Herdlevær.

Han er trener for stavsprangutøveren Eirik Greibrokk Dolve. Dolve forteller at han også har hatt flere nestenuhell.

– Jeg har landet langt ut mot siden av matten flere ganger.

Herdlevær sier at han ikke kjenner noen stavsprangutøvere som aldri har opplevd et uhell, men at de store ulykkene heldigvis ikke er så vanlige.

– Men jeg har sett folk som har landet på nakken, sier han.

Men risikoen skremmer ikke Dolve fra å fortsette. Psyken er en av hans store styrker.

– I tillegg har jeg en god forståelse av hvordan bevegelse fungerer, pluss at jeg legger ned den innsatsen som kreves for å bli god. Jeg trener alle øktene jeg skal, forteller Dolve.

To viktige konkurranser

På spørsmål om hva som er hans mål for karrieren ønsker ikke Dolve å si så mye.

– Jeg pleier aldri å avsløre så mye om målene mine, fordi jeg ikke ønsker at det skal bli en begrensning. Hvis jeg når et mål jeg har, ønsker jeg å bare kunne jobbe videre, sier han.

Likevel er det ingen hemmelighet at Dolve satser mot OL i 2020. Selv om han har blitt oversett av Olympiatoppen, har han fått støtte fra Fana IL.

– Jeg tror på mange måter at det opplegget jeg har nå er bedre enn det opplegget man har i 2020-gruppen, mener Dolve. Likevel er både han og treneren skuffet over at Dolve ikke blir satset på nasjonalt.

– I friidrett fører man rangering av verdens beste i hver enkelt gren. Eirik er nummer 33 i stavsprang. I 2020-gruppen finnes det utøvere som er mye lavere på sine respektive rangeringer. Derfor er det veldig rart at ikke Eirik er tatt ut, mener Herdlevær.

Aldri misset OL med 5.66

Treneren forteller at 32 utøvere deltok i stavsprang under OL i 2016, mens Dolve var nummer 33 på verdensrankingen.

– Det har aldri skjedd tidligere at noen ikke har kommet med til OL med 5.66, forteller han.

Olympiatoppens nasjonale OL-krav var 5.70, men dersom det hadde vært en ledig plass hadde han fått bli med, sa sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen da det fortsatt var en ledig plass. Dessverre for Dolve ble denne senere tatt, slik at Dolves OL-drøm ble utsatt.

Men verken Dolve eller Herdlevær har gitt opp. Begge har full tro på at Tokyo-OL er et realistisk mål.

– Sannsynligheten er høy, avslutter treneren.

Kommentarer