This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Hver eneste januarmåned fylles treningsstudioene opp. Det fører ofte til køer ved apparatene og kamp om plassene. Avisene fylles opp med tips til trening, hvordan slutte med snus og røyk, og tips til et sunnere kosthold.

Personlig trener ved SIB City, Christoffer Remøy Endresen, sier at de merker en stor forskjell i desember og januar.

– Vi merker en stor pågang på sentrene våre i januar, men i februar faller flere av og aktiviteten går som normalt.

 

Mange mister motivasjonen

Den nye livsstilen kan for mange være vanskelig å opprettholde. Det er derfor viktig å planlegge godt, og ha klare mål som du har lyst til å gjennomføre.

For deg som ønsker å slutte å snuse skriver Helsedirektoratet at det er viktig å planlegge. Finn en dato noen uker frem i tid og planlegg frem mot den. Begynn forsiktig med mindre snus enn du vanligvis bruker, før du slutter for godt på selve datoen. Appen Slutta kan være et godt verktøy som hjelper deg med motivasjonen.

 

Ta ting rolig i begynnelsen

Om du skal begynne å trene eller starte med en sunnere livsstil, kan det være lurt å ta det rolig i starten. God planlegging og motivasjon er viktige faktorer for å opprettholde målene.

– Det er viktig å kjenne sine egne begrensninger, da hjelper det ofte å ha forpliktelser sammen med bekjente eller en personlig trener som kan motivere deg videre, sier Christoffer Remøy Endresen.

Hvis man er flere som har de samme målene, kan man sammen hjelpe hverandre fremover. Det er også lov å gjøre feil. Om man tar seg en sjokolade i hverdagen betyr ikke det at man skal gi opp – bruk det heller som en motivasjon til fortsettelsen.

Kommentarer