This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Det har blitt ti år med Razika og bandet feiret med å gi fans over hele landet konsertopplevelser de sent vil glemme.

BSTV møtte de musikalske jentene på Møhlenpris i Bergen, hvor det alt startet for ti år siden, og de var ikke beskjedne da det kom til å snakke om livet med musikken.

 

Fortsatt nervøse

Selv om de har laget musikk og spilt konserter i ti år så er det ikke slik at nervene er laget av stål, spesielt ikke når det skal holdes konsert i hjembyen Bergen.

– Da våkner jeg opp og teller timer til konserten. Det er først når vi har spilt to låter på scenen at jeg går i fra å skjelve veldig til å bare synes det er gøy, sier Embla Karidotter.

 

Kritikk er viktig

Prosessen med å skape musikk er tidkrevende og det gjelder å jobbe sammen med de rette folkene.

Under en innspilling med en ny produsent opplevde bandet at produsenten var litt for snill med kommentarene. Det falt ikke helt i smak hos Razika, da de helst vil ha noen som kan pushe de mer og være strengere og direkte.

– Vi trenger det femte bandmedlem som kan gå inn å kritisere oss og peke på hva som må forbedres, forteller Marie Amdam.

 

Lite sted, godt med trøkk

Turnélivet tar bandet til små og store steder som de ellers ikke hadde opplevd utenom musikken. Selv om livet på veien kan være slitsomt og krevende og all logistikk skal klaffe, kombinert med mye dødtid, så er det absolutt høydepunkt som gjør livet lysere. Da de spilte konsert i Jondal i Hardanger var publikum så begeistret at de ville ha konserten på nytt.

– Da tok vi en halvtimes pause og så gikk vi på scenen og spilte konserten en gang til, sier Maria Råkil.

 

Kommentarer