This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Tredje års studentene på Film- og TV-produksjon på Universitet i Bergen har dette semesteret laget sine egne kortfilmer som ble vist til venner og familie på Magnus Barfot kino før helgen. Thorvald Ness og Sigrid Kolbjørnsen har regissert hver sin film, og begge var enige i at dette har forberedt dem godt til bacheloroppgaven neste semester.

Thorvald Ness har regissert filmen «Siste gang på vidden». Ideen til filmen fikk han sammen med fotografen på filmen, Bob André Engelsen. De var inspirert av TV-serien Fargo, og ønsket å lage en film om småkriminelle på bygden. Filmen handler om en ordfører som har godkjent bygging av en ny vei. Han blir så kidnappet av personer som ikke ønsker at veien skal bygges.

 

En krevende og lærerik prosess
Ness synes innspillingen av kortfilmen til tider var krevende, ettersom ting ikke alltid gikk som planlagt. Å filme på vidden viste seg også å være krevende både for crew og skuespillere.

– Vi hadde bare 5-6 timer med dagslys hver dag, og det snødde, regnet og var kjempekaldt og skuespillerne hadde ikke noe særlig bra klær på seg.

Han synes derimot noe av det gøyeste var å se det de hadde jobbet med ta form, og vite at alt var verdt strevet.

Sigrid Kolbjørnsen var regissør på filmen «Samtalen», og fikk ideen fra sitt eget liv. Hun var i en Skype-samtale med sin mann som befant deg i seg i Midtøsten, når en bombe plutselig slo ned. Hun ønsket å lage en film om hvordan hun følte seg hjelpeløs og ikke visste hva som skjedde. Kortfilmen handler om en ung gutt som har blitt sendt til Norge av sin mor sammen med storebroren som asylsøkere, og sliter med å tilpasse seg en ny kultur og land.

Kolbjørnsen synes prosessen har vært lærerik og artig, men hun opplevde også lange dager med mye arbeid. Filmen hadde en ung gutt i hovedrollen, noe som var krevende til tider.

– Du må bare la de tulle så mye de vil mellom shots siden de ikke klarer å fokusere like lenge. Men når jeg sa «action» så klarte han alltid å levere.

 

Føler seg bedre forberedt til bachelor oppgave
Begge regissørene har fått en del erfaringer som de vil ta med seg videre når de neste semester skal lage nye kortfilmer. Dette er selve bacheloroppgaven på Film- og TV-studiet.

Ness synes ikke det kom noen store overraskelser, men har erfart at ting han hadde sett for seg ikke alltid ble slik det skulle. Han har også oppdaget ting i ettertid som kunne blitt gjort annerledes under innspilling.

– Du kommer over 10-20 småting hvor du tenker at det kunne vært annerledes. Men man lærer mye av feilene sine.

Kolbjørnsen mener at forarbeid er det viktigste når man skal lage en kortfilm, og det er noe hun vil ta med seg videre når hun setter i gang på nytt neste semester.

– Vi var flinke med planlegging på forhånd. Det er de beste tipset jeg kan gi. Gjør mye forarbeid, da klarer du deg bedre under produksjonen.

Kommentarer