This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

«På innsiden» er spalten der Bergen Student-TV deg med på innsiden av utvalgte studentorganisasjoner i Bergen. Denne gangen har vi undersøkt hva som foregår blant de frivillige som jobber på og driver Hulen.

Inngrodd kultur

Nord-Europas største rockeklubb befinner seg i Olaf Reyes vei, på Høyden. Klubben ble etablert 17. mai 1969 som et konsertsted for studenter.  Den dag i dag er utestedet fortsatt i drift og har like mye engasjement hos frivillige studenter.

— Jeg tror folk i alle aldre er glad i stedet fordi mange har hatt et type forhold til det. Mange har vært på fester eller konserter her, sier hovedansvarlig, Bettine Hermansen.

Hulen holder nå åpent torsdag, fredag og lørdag med konserter i ukedagene og DJ-konsept hver lørdag. Som en idealistisk bar jobber det per dags dato rundt 140 frivillige, som dørvakter, fotografer, DJ-er, barverter og mye mer.

— Vi jobber tett og tar godt vare på hverandre, derfor tror jeg folk vil jobbe på Hulen, smiler Bettine.

Gode rutiner for sikkerhet

Et aktivt knutepunkt for studenter krever også god sikkerhet. Kveldens vaktleder Daniel Westbye Gjermundstad forklarer at en stor del av hans ansvarsområder går ut på  å ivareta sikkerheten inne på Hulen.

— Jeg tar meg stadig runder for å sjekke at ting ikke er plassert feil og at apparater ikke står i veien, sier han.

Også sikkerheten for de besøkende har vaktlederen ansvar for. Derfor tar han seg stadige runder inne på utestedet.

— Oppgaven går også ut på å se om noen må få en sjenkestopp eller må bli bedt om å dra, legger han til.

Mye arbeid

Studentorgansisasjonen har også et styre som jobber med det administrative. Hver tirsdag samles de for å gå igjennom uken som har vært og kommende arrangementer.

— Vi går gjerne gjennom hva som har fungert og ikke, samtidig som vi legger planer for hva som skal skje fremover, sier Hermansen.

Kommentarer