This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Det var fire studenter ved Data- og IT-linjen på Høgskolen i Bergen (HiB) som hadde ansvar for arrangementet. I et av fagene de har dette semesteret hadde de en større oppgave de skulle fokusere på i løpet av året.

– Vi har dette semesteret et fag som heter ingeniør 1 og 2, der vi ble satt i grupper på 4 som skulle jobbe med et større prosjekt. Vi bestemte oss at vi skulle lage en e-sport-turnering. Da jobbet vi hardt med å finne sponsorer, et lokale og med å bygge nettsiden vår, forteller en av arrangørene, Liv Sarah Ansnes.

– Vi var veldig heldige som fant sponsorer, og har derfor flere gode premier, som for eksempel billetter til byLan 2017, forsetter hun.

 

Hva er Hearthstone?

Hearthstone er designet av spillselskapet Blizzard. Selskapet har tidligere gitt ut kjente spill som World of Warcraft, Diablo, Starcraft og Overwatch. Heartstone er et online brettspill hvor kortene du får er inspirert av World of Warcraft.

Hearthstone kan spilles på flere ulike plattformer. Man kan spille spillet på mobil, nettbrett og på data. Det varierer veldig hvor lenge en kamp varer, men gjennomsnittlig rundt syv til åtte minutter.

 

Nasjonal liga

I Norge arrangeres det en nasjonal liga i Hearthstone, den kalles Telenorligaen. Der er det ulike divisjoner, hvor 1. divisjon er den høyeste. De beste i denne divisjonen går videre til ett sluttspill. Vinneren av dette sluttspillet blir kåret til seriemester. Regjerende seriemester i Norge er UIB studenten Damir Nesimi.

– Først måtte jeg spille en kvalifikasjon for å komme meg til 1. divisjon, der jeg vant jeg en del kamper, men måtte allikevel spille en ny kvalifikasjon for å komme meg videre til sluttspillet. Der klarte jeg, og i sluttspillet klarte jeg å komme meg ubeseiret gjennom, forteller han.

I Telenorligaen er det forskjellige divisjoner basert på nivået til spillerne. Det er også forskjellige ligaer til forskjellige spill. Det mest populære spillet er Counter Strike – Global Offensive.

Kommentarer