This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

I Januar ga Silja Sol ut sitt andre album «Væremeh», og allerede nå har hun ferdiggjort sitt tredje som slippes på nyåret. Albumet har et mer elektronisk utrykk enn det forrige.

– Jeg hadde lyst å prøve noe nytt. Det var egentlig ikke en plan å lage en tredje plate så fort, men samarbeidet funket så greit og tekstene kom på løpende bånd. Og plutselig var det nok materiale, forteller Silja.

Silja vil at musikken hennes skal treffe flere aldersgrupper, hvor alle kan relatere seg til musikken.

– Jeg har lyst at det skal være noe for alle der, litt som en god barnebok, hvor både den som leser høyt og den som hører på får noe ut av det. Eller som en god film som treffer flere aldersgrupper. Det er veldig umiddelbart det som kommer fra meg, og det er litt muntlig, og litt lekent kanskje, sier Silja.

 

Fokus på dyr?

Siljas nye album skal hete «Ni liv», og den eneste singelen som er sluppet fra platen er «Dyrene». Da er det lett å spørre seg om dyr er et sentralt tema på det kommende albumet.

– Det er ganske tilfeldig. Den første låten jeg fikk ferdig var «Ni liv», og det er en katt som purrer på den, så den har et purretema i bakgrunnen. Også slapp jeg jo «Dyrene», men det er de eneste låtene som handler om dyr, forklarer Silja lattermildt.

Platen handler altså ikke om dyr, så hva handler den da om?

– Evigheten kanskje, eller kanskje … Litt evigheten ja, det er jo det som står sentralt. Død og liv, sier Silja.

 

– Jeg har mye mørke i meg

Selvom det nye albumet går en mer elektronisk retning enn de tidligere, kan du enda kjenne igjen den «gamle» Silja.

– Den neste platen har fortsatt mye Silja-energi, men det elektroniske er kanskje litt mykere selv om det enda er litt lekne elementer i bakgrunnen. Jeg vil kalle det behagelig, jeg syntes rett og slett den nye platen er behagelig, sier Silja smilende.

Det er mørke tema som tas opp i låtene også på dette albumet, men fremstillingen av temaene har kanskje endret seg.

– Jeg har mye mørke i meg, så jeg har kanskje funnet en mer leken variant på hvordan jeg sier ting, forteller Silja.

Kommentarer