This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

21-åringen fra Møhlenpris forteller at han vokste opp like ved fotballbanen som ligger der.

– Jeg var medlem i Sportsklubben Djerv da jeg vokste opp, sier Knudsen.

Han forteller videre at han begynte som midtbanespiller, men da han kom til Brann ble han enig med trenerne at han passet bedre som midtstopper.

– Det var noe som skjedde da jeg vokste. Jeg vokste vel elleve centimeter i løpet av et år, sier han.

Knudsen har denne sesongen vært utlånt til Åsane. Han er veldig fornøyd med tiden der.

– Det var et helt fantastisk år for meg. Jeg tror jeg fikk spille 28 kamper. For min utvikling har det vært veldig bra. Jeg har fått spille fast og kommet inn i et trygt miljø, sier han fornøyd.

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, forteller at de ser positivt på 21-åringens utvikling og ønsker å ha ham i klubben i lang tid fremover. Men i likhet med de fleste fotballspillere drømmer Knudsen om enda større klubber.

– Drømmen er å spille i Premier League. Det er jo Liverpool som er favorittklubben min, smiler Knudsen.

 

Rett fra trening til studier

Møhlenpris-gutten fokuserer også på andre ting enn fotball. Han har jobbet som vikar på Kleppestø ungdomsskole.

– Der har jeg hatt alt fra dramatimer til gymtimer, forteller han og legger til at han for øyeblikket studerer grunnleggende ledelse ved BI.

– Jeg skal faktisk på skolen så snart jeg er ferdig med intervjuet, sier Knudsen.

21-åringen synes det går greit å kombinere idrett og studier.

– Det studiet jeg tar nå er veldig tilrettelelagt med tanke på toppidrett, på den måten at jeg kan gå på trening og så går jeg på skolen etterpå, sier han og legger til:

– I Åsane trener vi på ettermiddagstid, så det er faktisk lettere å kombinere idrett og studier når jeg spiller for Brann.

 

Brann ser positivt på utdanning

Rune Soltvedt forteller at de synes det er viktig at spillerne får mulighet til å studere, og at klubben ser positivt på at man velger å gjøre det.

– Det er først og fremst viktig for å tilegne seg kunnskap. I tillegg kan det være bra at spillerne ikke bare har den runde ballen å tenke på i hverdagen, skriver sportssjefen i en e-post.

Samtidig er han også klar over at det kan være utfordringer rundt det å skulle kombinere idrett og utdanning.

– Det kan være en utfordring med å klare å følge et «vanlig» studieløp pga. mange treninger, og mye reising til kamper, treningsleir m.m. Det er viktig at det ikke blir energitappende, skriver Soltvedt.

Soltvedt skriver også at Knudsen må jobbe med mange ulike deler av spillet sitt for at han skal ta steget opp der både han og Brann ønsker, men skriver også:

– Fredrik er hel ved! Meget seriøs, og er villig til å gjøre den jobben som kreves for å få ut sitt potensial. I tillegg er han en fantastisk fin person!

Kommentarer