This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

Hvor krevende er egentlig en fjerdeklassing sine svømmekrav? Det fikk undertegnende svaret på.

Sammen med UiB-studenten Michael Codling testet undertegnende ut svømmekravene til en fjerdeklassing. Hovedinstruktør i Svøm Bergen, Astri Alves har ved flere tidligere anledninger arrangert «Er du like svømmedyktig som en fjerdeklassing?» i AdO arena.

Kompetansekravet for en fjerdeklassing er å svømme 100m på mage, flyte i 3 minutter, dykke, svømme 100m på rygg, og ta seg opp av bassenget.

Astri har sagt at alle er velkomne, og det er bakgrunnen for at undertegnende ville teste kravene ut. For å gjøre det litt mer spennende ble Michael Codling med på å teste kravene, og vi fikk erfare hvor krevende egentlig kravene er.

Hvor bør en students krav ligge?

Undertegnende var nyskjerrig på hvor en students krav bør ligge, og det var et enkelt svar på det.

– En student bør i hvert fall klare dette kravet, sier hun.

Hun forklarer det videre med eksempel, og tar da i bruk lærerstudenter. Ofte kommer Høgskolen i Bergen for å ha svømmeundervisning.

– Når de selv skal gi svømmeundervisning til fremtidige skoleelever, så syntes jeg i hvert fall at de bør klare en fjerdeklassing sitt svømmekrav, forklarer Astri.

Utover det har hun ikke en formening om hvor flink svømmer en student burde være.

Hvor mange tester seg?

Astri Alves oppfordrer alle til å prøve seg på testen for å se hvor godt de egentlig klarer å svømme. Hun forklarer at det er maks ti stykker som er over tyve år som har prøvd seg. Hun oppfordrer alltid voksne til å prøve seg hvis de kommer i lag med barn, og med det ønsker hun å vise hvor tøft det er å klare kravene.

– Noen prøver seg, mens andre gjerne sier at ‘nei, disse kravene kan vi’, avslutter hun.

 

Musikk: http://www.bensound.com/royalty-free-music

 

Kommentarer