This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Denne uka løp studenter ved NLA mot menneskehandel. Studentene selv mener at dette er et viktig tema å ta opp.

Det er ingen som vil eller liker å bli fratatt friheten sin, men menneskehandel er fortsatt et problem verden over. Dette har studentene ved NLA Høgskolen i Bergen tatt tak i. Årets prosjekt, «Freedom Has No Price – Stop Human Trafficing», er et samarbeid mellom Studentlaget i Serbia og Novi Sad Humanitarian Canter (NSHC).

—  Hvert år har NLA en misjonsuke. I år er det NLA og Laget som arrangerer prosjektet «Løp mot menneskehandel», sier Rune Richardsen, prosjektansvarlig ved NLA Høgskolen.

Laget er en kristen organisasjon som blant annet jobber for å utdanne unge ledere i hele verden, som skal være med og forandre samfunnet.

Prosjektet er en del av et statlig program mot menneskehandel og samarbeider bl.a. med Utenriksdepartementet og Røde Kors. Her skaffer studentene seg en sponsor og løper deretter for å skape oppmerksomhet rundt saken.

 

En viktig sak

Amund Hosøy er student ved NLA og syns det er både gøy og givende å være med på prosjektet.

— Moderne slaveri er kanskje et av vår tids største problemer. Menneskehandel er et pågående problem som foresatt ikke er fult løst, sier han.

Prosjektansvarlig Rune Richardsen mener at prosjektet har vært trendy over flere år.

– Hver enkelt student finner en sponsor til løpet, noe som gir en følelse av medeierskap.

 

— Alle studenter bør engasjere seg i dette

Gjermund Øystese er regionarbeider i Laget og er med å løpe. Han mener at det ikke er lett å forstå hvordan folk som er holdt i fangenskap har det.

— Det er ingen som ønsker å bli frarøvet sin frihet. Derfor bør alle studenter som kjenner på et samfunnsansvar engasjere seg i denne saken.

Kommentarer