This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Orvar Säfsröm har produsert spill- og filmkonserter rundt om i hele Skandinavia sammen med orkestre. Denne uken har turen gått til Bergen, og Bergen Filharmoniske Orkester. Der har de onsdag invitert studenter til å få se konserten gratis.

Spill- og filmmusikk er noe de fleste av oss kan dra kjensel på. Personlig er jeg en av dem som nynner med når jeg hører på soundtracken til Ringenes Herre. I løpet av tre kvelder har Bergen Filharmoniske Orkester som mål og tørste mange film- og spillnerder med soundtracket fra de mest kjente filmene og spillene.

I løpet av konserten kommer de kjente sangene på rekke og rad. Det er alt i fra John Williams magiske Harry Potter musikk til The Dragonborn Comes fra det populære spillet Skyrim. Det spilles også musikk fra Game of Thrones, Narnia og Conan the Barbarian.

De tre Konsertene som skal spilles i Grieghallen i løpet av uken, er allerede utsolgt. Det forteller en del om hvor stor interessen for spill og musikk soundtrack er.

 

Holdt på i over 10 år

Konferansieren for Sagas – Orchestral fantasy music, Orvar Säfsröm er en svensk film og spill ekspert. Tidligere har han reist rundt i Skandinavia som produsent av flere spillmusikk konserter.

– Vi begynte for 10 år siden med en konsert i Malmø på Stortorget sammen med Malmø Symfoniorkester. Det var det kun spillmusikk som stod på programmet. Det ble en enorm suksess, som igjen gjorde at symfoniorkestre i hele Sverige begynte å spørre om de gjøre produksjoner med dem.

For Orvar er det flere soundtrack han setter pris på. Han sier at all musikken de spiller i løpet av kvelden er på sett å vis favoritten hans, men at det er selvfølgelig noen som skiller seg ut.

– I bunn og grunn er egentlig all musikk vi spiller favorittmusikk for meg selv, men om jeg skal velge en som skiller seg fra mengden vil det være Basil Poledouris sin Conan the barbarian. Det er et soundtrack som fikk meg skikkelig interessert i filmmusikk når jeg var liten.

 

Gratisdag for studenter 

På onsdagen var det gratis billetter til studenter som ønsket å få med seg konserten, og studenter manglet det ikke på. Studentene selv hadde flere forventninger. En av dem som hadde møtt opp var Audun Matje

– Jeg gleder meg til å høre musikk fra Skyrim. Det blir veldig kult, det finnes så mye kul sang og musikk i spillet. Så har jeg jo sett en del Game Of Thrones, så jeg ser jo frem til å høre litt der ifra.

Mens mange gikk for å høre musikken, ble det for Hanna Østvik også en mulighet for mange til å se Grieghallen fra innsiden, og å høre Bergen Filharmoniske Orkester live.

– Jeg gleder meg til å høre mye fin musikk, og det å få muligheten for å se Grieghallen. Så blir det jo moro å høre musikk i fra Narnia og Harry Potter.

Kommentarer