This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

I forrige uke var kronprins Haakon på besøk i Bergen for å delta på lanseringen av ny Trivselsleder-modell sammen med 400 ungdomsskoleelever. Som student kan det også være vanskelig å være aktiv når man har en travel hverdag. Studenter ved HiB og Markedskonsulent i SIB kommer med tips og råd til hvordan man kan få tid til å være mer aktiv. 

Trivselsleder-prosjektet

Ifølge statistikken oppfyller et barn på 6 år anbefalingene om 60 minutter fysisk aktivitet i hverdagen, men i ungdomsalderen synker dette betraktelig. Det er derfor grunn til å tro at studenter heller ikke oppfyller anbefalingene.

Ved å engasjere seg i prosjektet legger kronprinsen opp til at ungdommer skal få være mer aktive og samtidig trene på lederegenskapene sine i skolehverdagen. Som trivselsleder har man blant annet ansvar for aktiviteter i friminuttene.

– Dette er et av prosjektene vi jobber med, særlig fordi det er viktig for skolemiljøet og at det er et inkluderende prosjekt som også er bra for helsa, sa kronprinsen.

Studenter fra HiB er i år delaktige i dette prosjektet. De har fått ansvar for forskjellige stasjoner der de skal trene opp de unge trivselslederene i forskjellige aktiviteter. Studentene som er med i år er fra lærerlinjen med vekt på kroppsøving og idrett. De er selv veldig aktive i hverdagen sin og deler gjerne tips til hvordan andre studenter kan være mer aktive.

– Lag en plan, og gjør så godt du kan for å følge den, sier Omar André Eide som er markedskonsulent i SiB Trening.

Lærerstudenten Camilla Akselberg Thunestvedt synes det var kjekt å ta del i dette prosjektet og at kronprinsen også viser så stor interesse for aktive ungdommer.

– Han hadde veldig mange gode innspill, spesielt på hva som er viktig for å være en god leder, sier hun.

Fysisk aktivitet blandt studenter

Ved SiB sine treningssentre har de mellom 10 og 12 000 studenter som trener aktivt hos dem. Dette utgjør ca. 1/3 av alle som studerer ved utdanningsinstitusjoner i Bergen. De har mange forskjellige tilbud utenom vanlig treningssenter, som for eksempel squash, svømmebasseng og klatrevegger.

– I en travel studenthverdag er det veldig viktig å planlegge, ikke kom på trening uten å vite hva du skal gjøre. Da bruker du unødvendig tid. Hvis man planlegger to til tre 30 minutters økter i løpet av en uke kan man komme langt med bare det.

Kommentarer