This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Hele 48 artister og grupper, både nye og mer kjente, er med og tester ut mulighetene Vill Vill Vest har å by på. En av disse gruppene er det nye superbandet Strange Hellos.

En etterlengtet festival

Vill Vill Vest er Bergens splitter nye musikkfestival som satser på ny norsk musikk, og på å få norsk musikk til utlandet. Festivalen har lenge vært etterlengtet og dekker et stort behov for musikkbransjen i Bergen.

– Det var virkelig på tide, dette er viktig for Bergen som musikk- og kulturby, sier Fredrik Vogsborg fra bandet Strange Hellos.

– For musikkbransjen i Bergen er dette veldig etterlengtet. Festivalen fungerer som et felles fokuspunkt for folk i kreative næringer, samtidig som musikkbransjen ellers i Norge også tenker «Yes! Endelig skjer det i Bergen», sier festivalsjef Vilde Blomhoff Pedersen.

Mer enn bare musikk

Vill Vill Vest er ikke bare en musikkfestival, men også en bransjefestival. I tillegg til konsertene som spilles på ni forskjellige scener i Bergen sentrum, byr festivalen også på diverse musikk-konferanser og har dermed noe for enhver smak.

– Festivalens 48 artister appellerer til både studenter, bransjefolk og mannen i gata, mener Blomhoff Pedersen.

Medlemmene i Strange Hellos gleder seg til sin egen konsert, men også kanskje minst like mye til de andre konsertene.

– I kveld og konserten vår blir gøy, men det er i morgen som blir den virkelige konsertdagen for oss. Da skal vi få med oss absolutt alt, sier en fornøyd Odd Martin Skålnes.

Stor pågang

Vill Vill Vest er et resultat av et samlet initiativ fra diverse aktører og arrangører i Bergen. Ideen oppstod først på et møte rett før jul, forteller festivalsjef Pedersen, og planleggingstiden har ikke var stort lengre enn de siste 6 månedene. Likevel har festivalen fått enorm respons. De har allerede fått støtte til oppsett neste år og i tillegg blir den mye snakket om på gata i Bergen i disse dager.

– Jeg går rundt i Bergen, på cafeer også videre og overhører folk snakke fint om festivalen, forteller festivalsjefen og smiler varmt – det er utrolig kjekt synes jeg.

Det har vært stor pågang hos arrangørene for Vill Vill Vest. De 48 artistene og gruppene som er med, ble valgt ut av 600 som hadde meldt seg på. Enda er det flere som vil være med, senest to dager før festivalstart var det noen som prøvde å melde seg på.

– Det ble nok dessverre litt for sent, sier Blomhoff Pedersen og ler.

Så langt er både festivalsjef Vilde Blomhoff Pedersen og PR-assistent Erlend Klette utrolig fornøyd med Vill Vill Vest og gleder seg til resten av hva festivalen har å by på.  Det fine været festivalen har fått, hjelper nok også på at de synes festivalen har blitt helt super, og perfekt plassert inn i kalenderen.

– Ja, midt i september er jo helt perfekt! Særlig siden det alltid er 25 grader i Bergen på denne tiden, sier Klette og ler.

Kommentarer