This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Etter 21 år med samme publikum har Rick’s bestemt seg for å ta ned sitt gamle skilt og gå inn i en ny epoke med fokus på studenter, unge voksne og en underholdning med internasjonal standard. I forkant av lanseringen har nye Rick’s fått kritikk, men manager Erik Vindenes satser fortsatt på at utestedet blir studentenes nye favoritt.

– På tide med en forandring
Nye Rick´s relanseres i kveld 10. september. De legger fokuset om og satser på studenter. Det nye konseptet har tre forskjellige avdelinger: Rick’s Villa, Rick’s Hage og Rick’s Jungel, og vil dekke forskjellige musikksjangre som house, hip-hip og lounge.

Lys og lyd, Europas lengste bar og booking av internasjonale DJ-er vil gjøre at nye Rick’s har noe å tilby som verken utestedene i Bergen eller resten av Norge kan måle seg med, forteller Erik Vindenes.

Nytt image og nytt publikum er noe som står sentralt i relanseringen, hvor hovedfokuset nå er på studenter og unge voksne. Det skal også bli en øvrig aldersgrense som vil gjøre det umulig for Rick’s tidligere stamgjester å bruke det nyoppussete utestedet. De vil bli sendt videre til Zachariasbryggen.

Konkurrenter ønsker Rick’s velkommen
– Vi åpner en ny nattklubb som er lik det du ser i utlandet, og det å fly inn internasjonale DJ-er er for å gjøre noe annerledes, sier Vindenes. Han forteller også at de har gått bort fra å bruke DJ-er som normalt spiller i Bergen, fordi de ønsker å tilby publikum noe de ikke får på andre utesteder.

Naboutestedet Lille Ole Bull har også satt ned aldersgrensen til 20 år, noe som har gjort utestedet attraktivt blant studenter. Selv ønsker de Rick’s velkommen og mener det er positivt at studentene får et nytt alternativ. – Det er nok studenter i byen til at begge skal klare seg ganske fint, sier Catharina Sutton, daglig leder hos Lille Ole Bull.

Kritikken var jo egentlig helt riktig
Rick’s har også fått kritikk for deres valg av underholdning på åpningskvelden. I en sponset artikkel fra Utetrend står det at vil være ”halvnakne damer som henger fra taket”. Det ble skrevet et innlegg på Facebook-arrangementet til nylanseringen hvor de ble kritisert for å ”reflektere en utdatert og trangsynt machokultur.”

Dette sier leder for Høyden SV, Andreas Sjalg Unneland, seg enig i. Han presiserer at han synes det er bra at Rick’s satser på tilbud til studenter, men mener Rick’s har valgt å formidle et objektiverende kvinnesyn. – Det hører ikke hjemme i 2016, mener Unneland.

Kommentarer