This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I anledning Bergen Filmklubbs 55-årsjubileum ble det arrangert quiz, konsert og en rekke filmvisninger. Torsdag var det Biffsnadder på Kvarteret, hvor både medlemmer og frivillige i klubben fikk mulighet til å se førpremieren på en film fra Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF).

Dagny Sanden Døskeland (20) jobber frivillig for Bergen Filmklubb, og skal selge billetter før hun selv skal inn i salen.

– I dag er det hemmelig hvilken film som skal vises. I fjor viste de «The Lobster» her på Biffsnadder før den ble vist under BIFF, og nå er den blitt en del av programmet til Bergen Kino. Her har du altså mulighet til å se filmer før de kommer ut, til en rimeligere pris.

Det er på Det Akademiske Kvarter det meste av jubileumsuken til Bergen Filmklubb foregår, og det er også her filmvisningene finner sted. Ukentlig kan man besøke Tivoli-salen, for en litt annerledes filmopplevelse. Det er likevel ikke bare studenter som tar turen.

– Selv om kanskje den største andelen av klubbens medlemmer er studenter, passer Bergen filmklubb for alle. Dette er en mulighet til å se gode og forskjellige filmer, i tillegg til å delta i sosiale sammenkomster. Jeg meldte meg som frivillig fordi jeg synes det er gøy med film, også er det kjekt å ha noe konkret på fritiden som er sosialt. Fordelene med å være frivillig er at du får alle filmene gratis, rabatter på Kvarteret og internpriser, mot relativt lite arbeid. 

Per Morten Mjøleråen (21) er fast medlem av Bergen Filmklubb, og skal i tillegg  jobbe under Bergen Internasjonale Film Festival.

– Jeg er her for å varme opp til BIFF, som er i slutten av måneden. Der har jeg lest gjennom programmet, og funnet 119 filmer jeg har lyst å se. Ut fra lengden på filmen som skal vises her i dag tror jeg det blir enten «American Honey» eller «Toni Erdmand».

«En spennende blanding av gamle klassikere, ukjente skatter, kuriositeter og førpremierer», skriver Bergen Filmklubb på sin nettside om hva du kan forvente deg på de ukentlige filmvisningene.

– Det som er bra med Bergen Filmklubb er at det formidles mange gode filmer som du ellers ikke får se på tradisjonell kino. Bergen filmklubb viser mye kunstfilmer og andre nisjefilmer, som gjerne ikke får distribusjon ellers i Norge. Dette er absolutt viktig for filmmiljøet i Bergen, og det er er veldig bra vi har en arena for dette, sier Per Morten.

Oda Fagerland (21) er et nyere medlem i Bergen Filmklubb, og er på Kvarteret for å få et inntrykk av hva BIFF tilbyr i år.

– Jeg har ikke et stort forhold til hverken BIFF eller Bergen Filmklubb, men jeg er glad i kunstfilmer, så jeg håper det blir vist noe av dette. Jeg har dessverre ikke fått sjekket ut programmet for resten av jubileumsuken til Bergen Filmklubb enda, men jeg tror jeg kommer til å gå på flere av arrangementene som skjer rundt om i byen denne uken.

Kommentarer