This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Flere og flere har begynt å bruke mindfulness i hverdagen. Student Emma Johnsen er en av dem som har gått på kurs. Her har hun lært å få bedre kontroll på følelsene sine.

Får kontroll over negative tankesett

Mindfulness er en type meditasjon som skal hjelpe deg å komme i kontakt med følelsene dine. Meditasjonsmetoden stammer fra buddhismen, men flere forskere har videreutviklet ulike teknikker.

Emma Johnsen, som studerer psykologi, er innom mindfulness på skolen, men har også vært på et åtte uker langt kurs i regi av jobben. Hun sier at dette har hjulpet henne å komme i kontakt med seg selv på en helt ny måte.

– Jeg trodde først at mindfulness handlet om avkobling og avslapning, men har egentlig forstått at det handler mer om å styre oppmerksomheten, og derfor få kontroll over negative tankesett og redusere stress.

På kurset gjorde de mange forskjellige øvelser. Noen av dem bestod i å sitte i ring og snakke med hverandre, mens de andre ganger lå stille på bakken for å kunne kjenne etter på ulike kroppsdeler. Emma sier at det hendte at hun sovnet i ny og ne under øvelsene, men at hun etter hvert lærte å ikke gjøre det.

– Jeg tror det var mange på kurset som slet mye med stress i hverdagen, og at det var godt for dem å møte andre som var i samme livssituasjon.

Nullstiller sinnet

 Grethe Melby er lærer på Laksevåg videregående skole. Hun bruker ofte ulike teknikker for å nullstille seg før hun skal begynne en ny time.

– Av og til avslutter du en time med en diskusjon, og da kommer du til en ny klasse i et ganske dårlig humør. Da er det viktig at man stopper opp og kommer inn i klassen med ett nytt sinn, forteller Grethe.

I tillegg til å jobbe som lærer på Laksevåg VGS, holder Melby kurs over åtte uker hos Stille Sinn. Der har de kurs for privatpersoner, bedrifter og lærere. Her kan du lære ulike teknikker og øvelser for å komme i kontakt med deg selv.

Fremmer prestasjonene

Artister og kunstnere er blant dem som bruker dette i hverdagen sin. Brukerne av teknikkene mener at man kommer i kontakt med både kropp og følelsene sine på en helt ny måte. Artister som bruker mindfulness gjør det for å fremme prestasjonen på scenen. En av artistene som bruker teknikken er Jerry Seinfeld. I et intervju med Good Morning America sier han at det fungerer som en mobillader for kroppen og hodet.

– Det er som å ha en lader for hele kroppen og sinnet. Det er dét mindfulness handler om.

Det finnes flere organisasjoner i Bergen som arrangerer kurs i mindfulness og stressmestring. Studentsamskipnaden i Bergen har gratis kurs for studenter hver onsdag på Studentsenteret.

Kommentarer