This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I hele september holdes Bergen Assembly – en trienale om samtidskunst – på tre forskjellige steder i Bergen. I Sentralbadet hørte vi en konsert som er laget både for hørende og døve.

I Sentralbadet holdes kunstutstillingen «Within», det er konserter der hver helg hele september. Konsertene spilles på unike instrumenter og holdes i bunnen av det tomme badebassenget. Både hørende og døve deltar i konsertene.

Sentralbadet har også et lydmassasjestudio der besøkende kan oppleve lydmassasje og en liten kinosal som viser filmer som handler om lyd. Kafeen har drikker som er basert på lyd. En smaker som lyden av råtnende sopp og en annen som lyden av to svarte hull som kolliderer.

– Vi tenker vanligvis at lyd utenfor ørene ikke eksiterer, men faktisk berører lyd alle sansene våre. Vi opplever lyd med hele kroppen, med hendene og med øynene, sier Tarek Atoui, Creative Director for Bergen Assembly og skaperen av «Within»-forestillingen.

Mer enn bare lyd
Bergen Assembly har også utstillinger og aktiviteter andre steder i Bergen, med hovedscenene i Sentralbadet, den gamle brannstasjonen, kunstgarasjen på Møhlenberg og i Bergen kunsthall.

I den gamle brannstasjonen er det en café der besøkende kan finne ut hva som skjer de andre stedene. Direktør for Bergen Assembly, Håkon Thuestad mener det er det beste stedet å begynne hvis man vil oppleve Bergen Assembly.

Bakgrunnen for Bergen Assembly
I 2009 ble det holdt et konferanse om bianniale kunstutstillinger i Bergen. Det var da ideen om Bergen Assembly kom. Bergen Assembly er en triennale. Det betyr at den holdes hvert tredje år, mens en biannial holdes hvert andre.

– Vi har hatt aktiviteter de siste to årene som ledet opp til det som nå skjer, men nå i september er det en konsentrasjon der alle de tre hovedprosjektene våre foregår samtidig, forteller Thuestad.

Kommentarer