This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Suksess for BSI på deres årlige åpne dag

Tirsdag 23. august arrangerte Bergen Studentidrettslag (BSI) sin årlige åpne dag for både gamle og ferske studenter. Meningen med denne dagen er at studentene skal få se studentidrettstilbudet. Til sammen har BSI 27 undergrupper – alt fra rumpeldunk til fekting. 14 av de 27 undergruppene bidro til å gjøre dagen til en folkefest. Undertegnende testet selv idrettene, blant annet innebandy og fekting.

Trening + sosialt = glede

Innebandy er en ballsport bestående av seks spillere på hvert lag. I form av utstyr har utespillerne kun kølle,  men målvakt har ekstrautstyr – i form av hjelm og keeperdrakt. 

Heidi Breivik er en av spillerne på BSI innebandy, og hun beskriver miljøet som sosialt. Hun begynte på laget for to år siden, og har aldri hatt noen ønsker om å slutte fordi trivselen er så god.  Hun forteller at de fleste som starter på innebandy-laget fortsetter, og det er godt oppmøte på trening.

– Man gleder seg til å gå på trening, og det er en gøy form for trening. I stedet for kun løpe på tredemøllen kan man bare være utpå banen og kose seg, forklarer Breivik.

Kampsport med få skader

Fekting er en sport hvor meningen er at man skal treffe motstanderen med sverdet først, og unngå å bli truffet selv. Når man treffer får man poeng. Utstyret som benyttes i fekting er maske, undervest, jakke, ledning, bukse, hansker, sokker og ikke minst sverdet.  BSI fekting har treninger to til tre ganger i uken, og alt av utstyr får man låne av klubben. Klubben har per dags dato 30 medlemmer.

Instruktør i BSI fekting Julia Hanevik mener at idretten har et klart særpreg

–Det spesielle preget med fekting er at det er en kampsport der det blir brukt våpen, men det er en trygg sport. Det er svært lite skader, poengterer hun.

Hun forklarer at de legger til rette for ferske utøvere med å ha nybegynnerkurs, og lage en sosiale ramme rundt det hele fra begynnelsen av. Det sosiale har en viktig faktor i klubben, og det er ofte sosiale begivenheter.

– Hadde et klart formål

Mange hadde møtt opp i hallen på Studentsenteret, og nestleder i BSI, Ingvild Thue Hvattum føler at dagen var en stor suksess. Hovedstyret til BSI er opptatt av å ha stabilitet, og var fornøyd med det store utvalget av idretter som bidro. Formålet med dagen var helt klart, og det har vært stor interesse rundt nye medlemskap.

– Formålet er hovedsakelig er å rekruttere medlemmer til alle undergruppene, og styrets ønske er at det skal være flest mulig medlemmer, forklarer Thue Hvattum.

BSI jobber kontinuerlig med å skaffe seg nye medlemmer, og i tillegg til å ha den åpne dagen stiller de på ulike begivenheter, som for eksempel Studenttorg og Internasjonale dager.

 

Kommentarer