This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Ved siden av å være retorikkstudent er Bodøgutten Sigurd Lamark også en lovende artist. Hans debutalbum “God nok grunn” ble sluppet i 2014, og han er i disse dager aktuell med sin nye singel “Kroppspoesi”. I kveld spiller han og bandet konsert på Landmark i Bergen, og har i tillegg med seg den Oslo-baserte visesangeren Simen Sormo Say som support.

Ny måte å lage låter på

Lamark har siden sitt debutalbumet forandret måten han lager låter på. Fra å gjøre mye av låtarbeidet sammen med bandet, er han i dag mer selvstendig.

– Det var en veldig givende måte å jobbe på, men jeg merket at jeg ble avhengig av de andre. Jeg klarte ikke å booke konserter fordi det var så mye organisering som måtte gjøres, så jeg fant ut at jeg måtte gjøre ting selv. Nå spiller jeg inn demoer av låter alene og har blitt en flinkere artist av den grunn. Etter at demoen er spilt inn ringer jeg bandet og sier “Hei, vil dere være med?”, sier Lamark

Koftemafia

 – Koftemafiaen er et begrep som ble satt på alle de dølle hipsterne som gikk rundt i Bodø i kofter. Tidvis var vel jeg også en av de, forteller Lamark.

Musikkmiljøet var delt i to polariserte fronter da han bodde i Bodø: koftemafiaen og skinnjakke-rockerne.

– Det var på et tidspunkt en liten “beef” mellom de to grupperingene. Jeg jobba på den tiden for avisa i Bodø og skrev konsertanmeldelse av bandet “Trouble Circus”. Jeg gav de terningkast fire og de ble se så sure. De mente at jeg var sendt ut av koftemafiaen som en infiltratør i avisa. Jeg forstår også at de følte det litt sånn, men jeg synes jo at det er et kjempekult band.

Planene fremover

– Planene fremover er å stresse mindre. Da jeg slapp debutalbumet var jeg veldig stresset og gira. Jeg ville så gjerne at det at det skulle gå bra! Så målet nå har vært at jeg skal kose meg mer med musikken, noe som har ført til at jeg har fått mer å gjøre. Fordi det blir bedre når man koser seg.

Hans mål er derfor å lage noe fint uten å stresse. Han avslører også at det blir et nytt album, men når er fortsatt usikkert.

– Det kommer når det er ferdig, avslutter Lamark.

 

Kommentarer