This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Publikumet var utkledd, det var glitter, det var glamour og en bartender i drag som bragte det hele sammen. Og ikke minst kveldens vertinne Svetlana som stelte i stand med Eurovisionquiz på Ad Fontes før det hele var i gang.

Skandinavias Eurovision

Eurovision har vært til stede i Europa i siden 1951 og er det lengste sendte tv-programmet som går årlig. I år var det svenskenes tur til å arrangere programmet ettersom de vant fjorårets konkurranse med Måns Zelmerlöws “Heroes”.

Det var mange som var skuffet over at Norge ikke kom videre til finalen. Norske Agnete som også er tidligere vinner av MGP jr., ble desverre slått ut i semifinalen med låten Icebreaker.

Det var kun ett land som representerte Skandinavia i årets finale, og det var Sverige, som ikke var så populær blant publikum denne kvelden, så favorittene var kanskje litt mer spredt enn til vanlig.

Festen og fenomenet.

Hva er det som egentlig som gjør en Eurovisionopptreden så fengende? Er det showet? Er det låten? Mange av favorittene blant de tilstedeværende på Ad Fontes under Eurovisionfinalen, var basert på hvor gøy det var å se på og hvor langt artistene dro showet.

Dette er alle faktorer som gjør Eurovision til Eurovision. Istedenfor å være en sangskrivekonkurranse som det hele startet som, er det de som gjør størst inntrykk visuelt og hvem som har den gøyeste låten og det beste showet som ofte stikker av med seieren.

Vi pratet litt med kveldens vertinne og hun sier at det er pågrunn av at det er så “trashy” at Eurovision er så underholdende, og tror at det er også en av grunnene til at det er så underholdende for alle verden rundt. I år ble årets konkurranse også vist i Kina for første gang, og det virker som Eurovision kommer nærmere og nærmere noe som kunne blitt kalt Worldvision.

Resultatet

Etter en lang kveld med mye frem og tilbake med stemmene der Australia lå an til å vinne skjøt Ukraina seg fram til første plass med publikumsstemmene. Neste års konkurranse vil dermed bli holdt i Ukraina.

Kommentarer