This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Australske Rich Alexander har vært på flyttefot siden 2001. Her i Bergen har han prydet Torgallmenningen i snart to og et halv år med musikken sin. Stemmen hans høres av tusener hver gang han synger utenfor Sundt Motehus. Et av de menneskene var hans nåværende manager, Ivan Nøstdal Takle, fra uSoundEntertainment. Nå spiller de inn sitt første album.

– Jeg var på vei hjem en gang, så hilste jeg på en som stod å spilte. Vi kom opp med en plan for å fremme lokale talenter og musikere som spilte på gaten, forklarer Ivan.

Han har stor respekt for gatemusikanter, men mener den kommunen vi bor i ikke respekterer de som spiller ute blant folket i det hele tatt. Han har hørt mange musikere spille, men oppmerksomheten ble fort rettet mot Rich og hans gitar.

– Jeg hadde sett han veldig mange ganger på gaten. Jeg og broren min gikk bort til han og kjøpte demoplaten hans. Deretter la jeg kortet mitt i gitarkassen hans, så sa jeg at du og jeg skal jobbe sammen. Jeg skal representere deg, fortsetter Ivan bestemt.

Selv om han har vært på reise i en lang stund er forholdet til familien godt. Her i Bergen har karrieren som musiker skutt i været, men reisen fra Australia har ikke alltid vært en dans på roser.

Flat broke

Fra han begynte reisen sin i 2001 har Rich vært innom veldig mange land. Han har aldri reist med mye bagasje, men gitaren har alltid vært ved hans side. Det var ikke før han var helt blakk at han måtte ta den med ut på gaten.

– Jeg har alltid hatt med meg penger når jeg har vært ute på reise, men de pengene varte ikke evig. Når de tok slutt, da hadde jeg iallfall gitaren min, sier Rich.

Selv om han har hatt store økonomiske problemer, har han til den dag i dag ikke angret på at han først tok med seg stemmen og gitaren ut blant folket.

– Det kan være vanskelig, men nei, jeg har aldri angret, det er ikke det som er tilfellet, sier han selvsikkert.

Selv om livet som gatemusikant er uforutsigbart, har det gitt han mange gode opplevelser. Han har blant annet sett store deler av verden og truffet mange nye mennesker. Livet som trubadur har også mange gode historier å by på.

København til New Orleans

Å møte mennesker er ikke noe nytt for Rich, men det er derimot ett møte som skiller seg ut fra alle.

– Jeg spilte i Strøget i København en lørdag ettermiddag. Når jeg skulle pakke sammen sakene mine kom det en amerikansk herremann bort til meg og ga meg hundre doller og ba meg spille litt mer.

Før han visste ordet av det stod samme mann foran han igjen. Denne gangen ønsket han at Rich skulle spille i bryllupet hans. Tilfeldigheter kommer og går, men denne tilfeldigheten endte i New Orleans. Noen av de positive følgene ved å spille på gaten mener Rich er at man møter mange ulike mennesker. En av disse var Ivan, hans nåværende manager og produsent på hans debutalbum.

– Det var et stykke med lykke, smiler Rich.

Kommentarer