This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Fjordkraft Bergen City Marathon ble arrangert for femte gang i 2016 av Viking Turn- og Idrettsforening og Bergens Tidene. Løpet går av stabelen årlig og hadde i 2015 ca. 9000 påmeldte. Det var ingenting å si på stemningen i år heller. I de 5 forskjellig distansene var det de påmeldte i  42 km distansen som var først ute i Ilden.

Løypen starter ved Bryggen og fortsetter nord mot Sandviken sykehus, for å så løpe sørover mot Haukeland og rundt Storelungeren, før du vender kursen inn mot byen igjen.  Arrangementet består også av halvmaraton, 5 km, barneløp og en stafett.

Før løpet startet markerte de nesten 600 deltakerne i maratonet med ett minutts stillhet for de omkomne på Sotra som hadde skjedd for mindre enn 24 timer siden. Stemningen hang i luften og man kunne se at mange av deltakerne var preget av hendelsen.

Nesten 20 minutter bedre

Vilde har lenge vært en aktiv person, men  da hun flyttet til Bergen for å studere fikk hun virkelig smaken på å løpe. Selv om hun er opptatt med tannlegestudier på heltid sier hun at hun prøver å få lagt inn en treningsøkt fem til seks ganger i uken. Hun innrømmer at det ikke er så mye tid til overs, men at hun trives med det hun gjør, og at det er det viktigste.

– Det er mye forberedelser som skal til før et løp, alt fra klær man bør ha på seg til psyken, sier Vilde.

Hun legger til at hun er veldig klar over at løpet vil bli tungt, men dette er noe man forbereder seg på i god tid før man står på målstreken. Hun ønsker å slå den tidligere personlige rekorden på 3.41.49.

– Jeg må forberede meg på det det blir vondt, for vondt, det blir det, legger hun til.

Godt fornøyd med engen innsats

Vilde kom i mål i halv 12-tiden lørdag formiddag. Hun hadde satt seg et mål på 3.30.00, men fant fort ut at den nye tiden ble 3.23.43, noe som resulterte i en 20 minutter raskere personlig rekord og en 3. plass i kvinneklassen.

– Jeg er veldig førnøyd med egen innsats. Det er veldig vondt i kroppen, men ikke like vondt som sist, ler en sliten Vilde.

Kommentarer