This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Velferdstinget er i full gang med omlegging av budsjettfordelingsprosessen. Det vil si at det blir en ny endring fra høsten av, og den blir forhåpentligvis bedre for alle organisasjoner som får støtte. 

Viktig med godt samarbeid

Ingvild Kvinnsland er aktiv i saken, hun er representant i Velferdstinget for NHH og er eksternansvarlig for NHHS. Hun har også med seg to andre som representerer NHH i VT. Deres roller er blant å dele ut penger på budsjettmøtet.

NHHS har fått gjennomslag for mange av sine ønsker de siste årene. Kvinnsland poengeterer at disse har vært av mer politisk karakter, og forteller at over det lange løp har de ofret like mye som de har fått. Hva som er nødvendig å få ut av saken er klart og tydelig ifølge henne.

– Det viktigste som kan komme ut av denne prosessen er ikke nødvendigvis at de ulike skolene får mer penger til seg selv, men at denne prosessen blir bedre, og at vi samarbeider bedre, sier Kvinnsland.

– Ligger i sluttfasen

Sindre Dueland er først og fremst nesterleder i VF, men sitter også i komiteen som går i gjennom den nye prosessen. Innad er det mange ulike endringer, og Dueland kan bekrefte at komiteen er for ganske mange av forslagene til endring.

– En del av endringene er jo veldig små prosessendringer, men som vi tror kan ha stor effekt, rett og slett med at det blir mer åpenhet gjennom hele budsjettprosessen og at det blir lettere å sette seg inn i søknadene, forklarer Dueland.

Komiteen har kommet langt i planleggingsprosessen, og de ligger helt i sluttfasen. Det forventes at rapporten blir lagt fram i løpet av uken.

– Styret skal foreslå eventuelle endringer for Velferdstinget basert på rapporten fra komiteen, sier han.

Mer eller mindre lønnende verv?

Diskusjonen om lønnende verv har vært på dagsorden. NHHS og Kvinnsland sin egen holdning til lønnende verv med semesteravgiften er generelt sett at det er for mange av dem her i Bergen.

Hun mener at hvis det skal komme en ordentlig endring med færre lønnende verv så må det komme gjennom at organisasjonene selv ser at det er mulig å finne en motivasjon – selv om ikke de øverste i organisasjonene får lønn.

– Hvis vi kunne gitt mindre penger til lønnende verv, og heller flere penger til å finansiere tilbudene generelt så ville vi gjerne gjort det, avslutter hun.

 

Kommentarer