This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Det danske syre/psykedeliske rockebandet De Underjordiske, spilte på Hulen i helgen. De slapp i  september sitt første album «Ind I Flammene» med 9 sterke låter fylt med atmosfære og melodisk stemning.

Bandet startet i 2012, men slapp ikke sin første offisielle singel før i 2014. De Underjordiske har fått mye ros fra danske kritikere, og ble omtalt av Gaffa Danmark som “bandet som bragte syrerocken tilbake til Roskilde Festivalen”, som de spilte på i 2015.

Indiebølgen

Bandet syns at det er viktig å ta initiativ til å publisere selv. De mener det er bra å gjøre alt de kan for å nå ut, men at det er viktig å finne muligheter som både artister og musikkbransjen ellers kan høste fordeler av.

Vi nevnte Bergensbølgen og samholdet i Bergens musikkmiljø og lurte på om de har noe tilsvarende i København.

– Det ikke er den samme tettheten som i Bergens miljø på grunn av hvor mye større København er. I tillegg er mangfoldet i København større mangfoldet av miljøet, men vi har et godt forhold til to bergensband «Megaphonic Thrift» og «Electric Eye», forteller bandet.

Forholdet til Norge

Vi spurte om de hadde noe å si om Norge, og det første som ble nevnt var at de fikk vafler på hotellet.

– At vi fikk vafler var helt klart et pluss, men vi følte oss litt utpekte på norske flyplasser. Vi blir ofte valgt ut for kroppsvisitasjon, og fikk nærmest beskjed om å spre beina, sier trommeslager Thomas Brandt, mens hele bandet ler.

Brandt nevner en diskusjon de hadde da de var på Bryggen tidligere på dage. Bandet tror at det må være noe med nordmenn som er annerledes fra andre, og skjønner ikke helt hvorfor det norske folk trakk seg så langt nord og bestemte seg for å bosette seg her. Han konkluderer at det må være noe i blodet som fikk nordmennene opp hit.

Kommentarer