This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I de siste ukene har VilVite-senteret i Bergen arrangert vitenshowfestival for barn og unge i byen. Det har vært flere forestillinger med smell og mye moro, der målet har vært å underholde og samtidig øke interessen for naturfag.

Vitenshow-artist og student

– Jeg er ikke helt ferdig utdannet enda, men det har gått bra så langt, med tanke på eksperimenter og slike ting. Det er ingen som har omkommet enda, forteller vitenshow-artist Roe Lauvås Jr. med et smil.

Ved siden av å være vitenshow-artist er Lauvås Jr. også naturfaglærerstudent, og mener at erfaringene han får gjennom å jobbe på VilVite-senteret kommer godt med videre ut i arbeidslivet.

– Det at du får erfare at naturfag er gøy, er utrolig viktig. Så det og mange morsomme eksperimenter er noe av det jeg kommer til å ta med meg videre, sier Lauvås Jr.

Folkeopplysning

Svein Anders Dahl har fulgt prosjektet siden det var tre stikkord på et papir tilbake til 2006 og er i dag daglig leder ved VilVite-senteret.

– Vi ønsker å skape realfagsglede. Vårt oppdrag er å fremme interessen for og kunnskapen om naturvitenskap, teknologi og realfag. Spesielt med tanke på at barn unge skal velge en utdanning i den retningen, sier Dahl.

I tillegg ønsker de å bidra med opplsyning slik at folket får et innblikk i betydningen av disse fagområdene i våre daglige liv og ikke minst i utviklingen av det moderne Norge.

Smell og annet gøy

Avslutningsvis spør vi Lauvås Jr. og Dahl om hva som er det beste med jobbene deres:

– Det er veldig inspirerende og morsomt å se hvordan det vi har å tilby inspirerer den enkelte, og hvordan det bygger broer mellom generasjoner, forteller Dahl.

– Det er veldig gøy! For eksempel er det veldig morsomt og forberede seg til show, der vi får teste ut ulike eksperimenter med smell og mye annet gøy, ler Lauvås

Kommentarer