This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Den 19. mars organiserte den tamilske ungdomsorganisasjonen et arrangement, en såkalt “Get Together”. Arrangementet markerte dermed semesterets eneste sosiale sammenkomst, og formålet er  primært å samle og rekruttere nye medlemmer. 

– Tamil Youth Organisation (TYO) er en organisasjon som består av norsk-tamilske ungdommer som jobber aktivt for å ivareta egne interesser. Vi ønsker å skape en plattform hvor våre ungdommer kollektivt sett kommer bedre ut, sier koordinator for organisasjonen, Vithya Nareshkumar (26) til BSTV.

Organisasjonen for alle

26-åringen påpeker at det tamilske nettverket i Bergen er veldig åpent og gjennomsiktig. Miljøet legger i denne sammenheng stort fokus på informasjonsflyten slik at alle aktører besitter den samme kunnskapen til enhver tid. I likhet med andre norske minoritetsgrupper fra Sør-Asia, vektlegger tamilske familier betydningen av utdannelse.

– Utdanningen spiller en viktig rolle i vårt miljø. De ungdommene som tar høyere utdanning får insentiv i form av anerkjennelse i vårt samfunn, sier Hamsika Premkumar (22).

Premkumar synes at det er positivt at ungdommenes akademiske prestasjoner blir anerkjent. Samtidig utelukker ikke 22-åringen muligheten av at andre ungdommer blir ekskludert, dersom disse prefererer noe annet framfor utdanningen. Således fungerer TYO som et integreringssystem uavhengig av sosial status.

Utfordrer alle ungdommer til å vise seg frem

I tillegg til “Get Together”-opplegget, arrangerer TYO andre prosjekter. Tamil “Got Talent” kan nevnes i denne konteksten: en konkurranse om beste talent.

– Hensikten med Tamil “Got Talent” er å utfordre alle til å vise seg frem, forteller Hamsika Premkumar.

Hun tror at den støtten som ungdommene får under opptredenen bidrar til at de viser sitt fulle potensial.

Store visjoner

Selv om TYO arbeider med integrerings- og ungdomsaktiviteter i Norge, er organisasjonen også opptatt av saker som er relevante for Tamilene på Sri Lanka.

– Organisasjonen er klar over den politiske situasjonen som berører Tamilene i hjemlandet, men vi ønsker å være politisk nøytrale som mulig, forteller koordinatoren.

Hun påpeker at TYO ser nødvendigheten av å opplyse og videreformidle om ettervirkningene av borgerkrigen på Sri Lanka.

Premkumar informerer om seminaret “Okkupasjon og frigjøring”, som finner sted den 1o. april. Dette er kulturelle innslag fra organisasjoner som jobber for frigjøring av de respektive folkegruppene.

 

Kommentarer