This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

For fire år siden i Brooklyn, New York, ble indie-elektrorock bandet Syvia til. Med halvt norske Ruth Mirsky i spissen, lager bandet musikk inspirert av en blanding mellom de hektiske gatene i New York og det rolige mørket her i nord.

– Det å kunne reise å besøke familien i Tromsø er en veldig fin måte å kunne lade batteriene og nyte stillheten, sier vokalist Mirsky.

Videre forteller hun at hun finner mye inspirasjon i de kalde og mørke vinterdagene her i nord, og at hun skriver mange av låtene sine her i Norge.

Brooklyn Sounds

Bandet har i den siste tiden turnert rundt om i Norden for å gi oss en smakebit, og har rukket innom både Helsinki, Stockholm og Oslo før de avsluttet turneen på Vaskeriet i Bergen. Samme kveld spilte også Bergensbandet Divisjonen og indieheltene i Dråpe.

Musikkscene i forandring

Brooklyns musikkscene har lenge vært anerkjent og artister som Grizzly Bear og MGMT startet sine karrierer nettopp der. Men i følge Mirsky foregår det store forandringer i Brooklyn i disse dager.

– Det er ikke så mye sikkelig god musikk i Brooklyn akkurat nå. Ikke så mye som det kunne ha vært og har vært tidligere, forteller Mirsky.

Grunnen til dette er at det i det siste har blitt alt for dyrt å bo der. Band og artister har ikke råd til å leie øvingslokaler og klubbene de spiller på går konkurs. Hun sier også at hun virkelig ønsker at utviklingen skal ta en ny retning og at de kan finne tilbake til slik det var for femten år siden, da det var svært mye god musikk som kom fra Brooklyn.

Kommentarer