This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

No Stress cocktailbar startet onsdag jakten på byens beste hjemmebartender. Da inviterte de opptil ti deltagere til en konkurranse der alle kunne kjempe om tittelen byens beste hjemme-bartender.

– Det er utelukkende adrenalinet som jobber, forteller deltager Martin Østby om sin litt uortodokse shakemetode der han brukere to shakere på en gang.

Alle deltagerne møtte opp før åpningstid på No Stress slik at de kunne få et krasjkurs på én time der de fikk lære de aller mest grunnleggende teknikkene innen miksing. De fikk lære navn på utstyret de kunne bruke og de fikk lære de grunnleggende typene av drinker.

Etter opplæringen måtte alle de ni deltagerne finne opp helt egne drinker. De fikk tre timer til å eksperimentere og skrive oppskrifter før selve konkurransen begynte klokken 20. De skulle dømmes etter smak, lukt, presentasjon og unikhet.

Shaken not stirred

– Før jeg fikk annonsert Didrik i det hele tatt har han allerede begynt, roper Odd Fjeldsgaard Rasmussen, kveldens konferansier, over musikken når deltager nummer åtte er litt ekstra ivrig.

Deltagerne ble kalt frem en etter en for å lage drinken sin slik at den kunne bedømmes av dommerpanelet som besto av erfarne bartendere fra flere forskjellige barer i Bergen.

Ventetiden ble ganske intens for deltagerne som var sent ute i konkurransen. Få fulgte bedre med på de andre deltagerne enn de som måtte vente på sin tur. Det var til og med spøkefulle mentale spill mellom dem, og på et tidspunkt forsvant det som viste seg å være vinneroppskriften, før den dukket opp igjen etter småpanisk leting når det nærmet seg deadline.

Kommer til å gjentas

Da Fjeldsgaard Rasmussen ble spurt av en deltager om dette kunne skje igjen sa han at det garantert kom en sesong to, og før vinneren ble annonsert inviterte han alle som hadde mikset tilbake for den.

Mye av grunnen til at No Stress arrangerte konkurransen er fordi de vil at hjemmemiksing skal bli mer vanlig. De frykter at miksing ikke skjer med mindre en fra vennegjengen er bartender selv og at få lager drinker som betyr mer enn å blande to væsker.

– Tror ikke at jeg kommer til å vinne, men jeg har lært mye og er godt fornøyd, sier Petter med et smil, han var førstemann ut.

Maha Kamran, som vant med sin drink Gold Spice, begynte å mikse da hun var 18, da var det så mange restriksjoner på hvilke ingredienser hun kunne bruke at det krevde virkelig oppfinnsomhet å lage drinker som hun likte. Det viktige var aldri å bli full, men å like smaken på det hun drakk.

Kommentarer