This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Malin Nøss Vangsnes har gjort noe som ikke alle våger, hun har valgt å si opp en trygg og stabil jobb for å følge drømmen: Å satse hundre prosent på dansen.

Det er en leken og rolig energi når vi kommer inn i dansesalen hvor Vangsnes underviser ungdommer i moderne dans.

De står i ring og øver på å bli trygge på hverandre, det er gøy å observere dansetimen, det er mye latter, samarbeid og nærkontakt. Dette er en del av teknikken Vangsnes bruker for å utvikle barn og unge.

Hun ber elevene legge seg på matter for tøyning og møter oss med et stort smil, buster til det lilla håret sitt og setter seg ned foran oss.

– Elevene mine er jo så søte da, det er fantastisk å se disse ungdommene fly rundt å gjøre noe de aldri hadde trodd at de skulle gjøre, og at det er jeg som har fått de til å gjøre det er veldig kjekt, ler Vangsnes stolt

– Trodde ikke jeg kunne leve av det

Vangsnes begynte å danse da hun var 13 år gammel, men startet ikke på danseutdannelsen før hun var 23 år.

I tiden etter utdannelsen trodde hun ikke at dansen var noe hun kunne leve av, og skaffet seg fort arbeid i Organisasjonen for Norske Fagskolestudenter(ONF).

– Jeg hadde en ide etter jeg var ferdig ved Trinity Laban Conservatioure of Music and Dance at jeg kunne kombinere en fast jobb med en kreativ hobby, men det funket jo ikke, ONF har vært livet mitt og jeg har satt danse karrièren min på vent de siste fire årene.

Vangsnes klarer nesten ikke å sitte stille der hun leker seg på gulvet mens hun fortsetter å prate.

– Jeg har hele tiden hatt dårlig samvittighet for meg selv for at jeg har holdt meg selv tilbake fra drømmen. Jeg har egentlig veldig lenge ønsket at organisasjonen skulle klare seg uten meg så jeg kunne gå videre, sier hun.

Det var nå eller aldri

Jobben i ONF var spennende og utviklende, men Vangsnes måtte ta et valg og hun ville velge kunsten og satse på sine egne kunstneriske verk.

Man må være strukturert og streng med seg selv når man er sin egen sjef, men Vangsnes er positiv

– Jeg tenker at ting løser deg bare man står på, avslutter hun selvsikkert.

Kommentarer