This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Ytredal får støtte fra instituttleder ved Høgskolen i Bergen, Sissel Tollefsen. Hun tror likevel at forholdene for mannlige sykepleierstudenter er bedre enn tidligere.

Kan nok forekomme

Tollefsen forteller at menn utgjør en større andel enn hva de gjorde tidligere. Men hun utelukker ikke at det diskriminering kan forekomme når studentene er i praksis.

– Jeg tror det var vanligere tidligere, sier Tollefsen. Hun tror at en del pasienter gjerne er skeptiske til å bl.a. bli stelt av mannlige sykepleiere.

Ytredal forteller at han selv opplevde det da han var ute i praksis.

– Først var det greit for pasienten at jeg skulle være med, men da de fant ut at jeg var mann, ønsket de at jeg ikke skulle være tilstede. Det er dumt siden Haukeland er et universitetssykehus, mener han og legger til at han ikke skylder på HiB for situasjonen.

Damer fortsatt i klart flertall

Tollefsen sier at menn utgjør en større andel av sykepleierstudentene nå enn tidlgere, men fortsatt er damene i klart flertall.

– Det er heller ikke noe som tyder på at andelen som avbryter studiet er høyere hos menn enn hos kvinner, sier instituttlederen.

Tollefsen mener at kjønn ikke er avgjørende for arbeidet som utføres.

– Jeg mener at det viktigste er at sykepleierne kan det de skal kunne. Det er jo greit at hvis en ung gutt skal stelles så er det en mann som gjør det, men fagkunnskapen er viktigst, sier hun.

Bra å være sykepleierstudent

Ytredal synes det er bra å være sykepleierstudent.

– Jeg er glad for at jeg valgte sykepleiestudiet. Jeg har lært mye spennende og fått bekreftet at jeg har lyst til å bli sykepleier, sier han. Både Ytredal og Tollefsen anbefaler flere menn å søke seg inn på studiet.

– Det har vært fokus på å få flere menn inn på sykepleierstudiet. Jeg vet ikke om vi kan påberope oss å være spesielt flinke til dette, men det vi har gjort er å ha flere mannlige ansatte, forteller Tollefsen. Hun begrunner denne strategien med behovet for rollemodeller.

– Tanken er at mannlige sykepleierstudenter bedre kan identifisere seg med mannlige ansatte, sier hun.

Kommentarer