This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

NRKs seriesatsing «Unge lovende»har på kort tid skapt begeistring blant publikum. Siri Seljeseth hadde ideen, er en av manusforfatterne og spiller hovedrollen som Elise. Vi tok turen til Litteraturhuset i Bergen for å høre om nøkkelen til suksessen bak serien.

I «Unge lovende»møter vi tre venninner i 20 årene som alle ønsker å slå gjennom på hvert sitt felt. Elise (Siri Seljeseth) har akkurat kommet hjem fra USA der hun prøver seg som standup-komiker, Alex (Alexandra Gjerpen) prøver å komme inn på teaterhøyskolen og Nenne (Gine Cornelia Pedersen) ønsker å gi ut bok.

I hele seks episoder følger vi de unge kvinnene gjennom oppturer og nedturer på veien mot å nå sine mål utenfor det vanlige A4-livet.  I en generasjon hvor vi hører at vi kan gjøre alt, skal veien til selvrealisering vise seg å være vanskelig.

Siri Seljeseth som spiller Elise i serien hadde selv ideen og er en av manusforfatterne. Hun har i intervjuer ikke lagt skjul på at flere av ideene er hentet fra hennes og venninnenes liv.

Inspirasjon fra sitt eget liv

Seljeseth er som sine to andre hovedrollekollegaer utdannet skuespiller ved NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio), men det skulle vise seg å ikke å være så enkelt å få jobb. Hun flyttet etter hvert hjem til Stavanger hvor hun jobbet i både bar og butikk. Tanken på å gi opp er noe hun har levd med hver dag i flere år.

– Det er mange ganger man må spørre seg selv om det er verdt det. Pappa sender meg mange e-mailer om andre type utdannelser jeg kan ta, ler Seljeseth med et smil.

Men Seljeseth nektet å gi opp og dro etter hvert til USA og prøvde seg som standup-komiker. Etter en liten visitt hjem til Norge der hun fikk avslag på nytt visum satt hun seg ned og skrev tre scener basert på selvopplevde hendelser.

– Da tenkte jeg at om livet mitt suger så mye at jeg ikke får lov å være turist i USA, da er det på tide å gjøre noe, fortalte Seljeseth til aftenposten 9. November 2015

Det har skjedd fort

Serien har på kort tid skapt begeistring blant publikum og livet til Seljeseth har brått gått fra å bo hjemme hos mor til å få leve av det hun har drømt om. Mye har skjedd på liten tid.

– Den største forskjellen er vel at folk har veldig lyst å jobbe med meg nå og det er veldig hyggelig, i forhold til hvordan jeg jobbet veldig hardt for å få en fot innenfor, sier en noe fornøyd Seljeseth.

Sammen med produksjonsselskapet Monster er Seljeseth godt i gang med å skrive sesong to, men har fortsatt ikke fått klarsignal om den kommer på TV.

Kommentarer