This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

At UKEN 16 er like rundt hjørnet ble markert med gratiskonsert og åpning av UKEbussen på Torgallmenningen. Vi dro dit for å snakke med folkene bak festivalen om viktigheten av å være engasjert i studentmiljøet også ved siden av studiene.

Hvert partallsår arrangeres festivalen UKEN i Bergen og er det nest største kulturarrangementet i byen etter Festspillene. UKEN arrangeres av studenter og har i år rundt 1100 frivillige med på laget. Festivalen går av stabelen den 25. februar og varer til 13. mars. Axwell & Ingrosso, Thomas Dybdahl, Fay Wildhagen og Sondre Justad er noen av artistene som dukker opp i løpet av de tre ukene.

Vi tok en prat med UKEsjef og NHH-student Mette Hole om hva hun tenker om det å være involvert i arrangement som UKEN.

– Det har gitt meg utrolig mye gjennom studietiden min. Jeg elsker det jeg driver med, sier hun.

Fordelene

Når vi spør NHH-student og UKENs bookingsjef Oskar Jensen Skulberg om hvilke fordeler han mener som kommer med frivillige verv trekker han frem at det gir en helt annen erfaring, og ikke minst har en stor sosial gevinst.

– Det gir en helt unik erfaring som er annerledes enn det rent faglige, men i tillegg er det enormt viktig rent sosialt.

Hole støtter opp under det Skulberg sier om erfaringen man tar med seg videre og legger vekt på hvor morsomt det er.

Utfordringene

Skulberg trekker også frem at når man tar på seg verv ved siden av studiene er det også noen utfordringer som dukker opp.

– Den største åpenbare utfordringen er å balansere skolegang med frivillige verv og da handler det om å prioritere. Når man for eksempel skal lage festival må man prioritere det, og da er konteeksamen helt nydelig, smiler Skulberg.

Hole mener at studenter skal gjøre det de har mest lyst til og sier at man ikke skal være redd for at slike verv skal gå utover karakterene.

– Man skal gjøre det man synes er morsomt og ikke være redd for at det går utover skolen. For man klarer å kombinere det hvis man vil og den kombinasjonen er helt unik.

 

 

Kommentarer