This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

– Det handler mer om miljøet enn om selve sporten her i Bergen, forteller Frida Engeset Løfoll. Hun er såkalt jammer, det vil si poengscorende spiller, på Wet City Rollers. Hun forteller at jentene på laget ofte tuller mye med hverandre på trening, og at tonen med andre lag rundt omkring i landet er vennlig.

– Det er litt vanskelig, fordi folk tror at det bare handler om knusing, men vi har det egentlig veldig koselig sammen, sier Løfoll.

Viktig med frivillighet

Hun forteller videre at laget skal ha sin første kamp nå i høst.

– Det må nødvendigvis være god stemning mellom lagene, fordi alt er frivillig. Når man skal arrangere kamper så låner man f.eks dommere fra noen og trenere fra andre. I tillegg bytter vi innad, forteller jammeren. Løfoll forteller at laget har hatt mange bootcamper etter at hun begynte.

– Da stiller folk opp nesten uten å ta betalt, sier hun.

Suksessfult initiativ

På spørsmål om hvordan kvelden har gått, så svarer Løfoll at det har gått veldig bra.

– Vi gjorde dette i høst også, og begge gangene har det vært populært. Vi håper at det bare blir mer og mer populært, slik at vi får flest mulig forskjellige folk, sier hun og legger til at alle kroppstyper har sin fordel i rollerderby.

– Hvis du er stor og tung er du stabil og kan lettere holde balansen, mens hvis du er liten er du kjapp og bevegelig, forteller hun ivrig.

Per i dag består klubben kun av et damelag, men både transpersoner og menn er hjertelig velkommen

– Hvis vi hadde hatt et herrelag, så hadde vi hatt flere å trene med. Det hadde vært kjempeflott, mer Løfoll.

Kommentarer